MAINOS

Pienlaina voi helpottaa monissa eri tilanteissa

MAINOS -

Suomessa ollaan otettu lainoja enemmän kuin ikinä ennen historiassa viimeisten vuosien aikana. Tästä kertoo vuosittain ilmoitettava kansallinen yksityis velka. Tämä tarkoittaa velkaa, joka on kertynyt kaikille yksityisille ihmisille maksettavaksi takaisin. Vuoden 2020 yksityis velan määrä rikkoi ennätyksen olemalla historian suurin. 

Koska tämä määrä julkaistaan aina vuoden alussa, meidän tulee odottaa vielä hetki tietoa vuoden 2021 yksityis velasta. Voidaan kuitenkin olettaa sen olevan vähintään suurin piirtein saman kokoinen kuin vuoden 2020 yksityis velka, ellei suurempi. Ihmiset ottavat lainaa moniin eri tarkoituksiin, ja erilaisista pienlainoista on tullut myös yhä suositumpia. Tässä artikkelissa kerromme kaiken mahdollisen tarvittavan juuri pienlainoista, jotta sinä voit arvioida, sopiiko se sinun tarpeisiisi.

Mikä on pienlaina?

Joten aloitetaan määrittelemällä pienlaina. Hyvin yksinkertaisesti sanottuna, kyseessä on pienikokoinen laina. Nämä lainat voivat olla muutamista kymmenistä euroista muutamiin satoihin euroihin. Niitä voidaan hakea ja myöntää varsin nopeasti, mikä tekee niistä sopivan vaihtoehdon yllättäviin tarpeisiin. 

Toisin kuin asunto-, auto-, tai opintolaina, pienlainaa ei ole tarkoitettu yhteen tiettyyn tarkoitukseen. Tästä syystä ihmiset hakevat sitä hyvinkin erilaisista syistä. Seuraavaksi me tulemme käsittelemään joitakin näistä yleisistä syistä pienlainan hakemiseen.

Miksi pienlainaa haetaan?

Joten miksi pienlainaa edes haetaan. Kuten mainitsimme, pienlainalla ei ole yhtä tiettyä käyttötarkoitusta, joten sen hakemiselle on monia erilaisia syitä. Yksi yleisistä syistä on joku yllättävä meno. Muiden maiden kansalaisilla tämä voi olla esimerkiksi sairaala kulut, mutta suomalaiset ovat siitä onnekkaita, että meidän harvemmin tarvitsee näistä pohtia. 

Yllättävillä menoilla voidaan esimerkiksi tarkoittaa sitä, että et ole muistanut laskea jotain tiettyä hanketta budjettiin. Sanotaan, että olet järjestämässä suuria juhlia, ja olet unohtanut budjetoida kokonaan koristeet. Näissä tapauksissa muutaman sadan euron avustus voi olla tarpeen. Voit maksaa lainan takaisin oletettavasti hyvin pian juhlien jälkeen, kun rahallinen tilanteesi on palannut normaaliin. Jos haluat lukea muista syistä pienlainan hakemiseen, klikkaa tästä ja löydät monia muita syitä.

Miten löytää paras pienlaina?

Aivan kuten kaikkia muitakin lainoja, myös pienlainoja on hyvin monia erilaisia. Pienlainaa myöntävät yleensä yksityiset yhtiöt perinteisten pankkien sijaan. Siitä syystä onkin hyvin tärkeää, että vertailet parhaimman vaihtoehdon löytääksesi. 

Aloittaaksesi parhaimman pienlainan etsimisen, voit suunnata verkkosivustolle, joka arvostelee erilaisia pienlainoja. Niiden avulla voit löytää helposti sinulle sopivimmat vaihtoehdot yhdestä listasta. Suosittelemme arvioimaan hyvin realistisesti, kuinka suuren summan tulet tarvitsemaan. Tämä tulee helpottamaan muuta valintaa hyvin paljon. 

Kun mielessäsi on muutama eri vaihtoehto eri lainoista, voit vertailla niitä niiden koron ja laina-ajan mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, kuinka kauan aikaa sinulla on mahdollisuus maksaa laina takaisin, ja korko tietenkin tarkoittaa lainaan lisättyä summaa, joka maksetaan takaisin. Näitä vertailemalla voit löytää edullisimman vaihtoehdon sinulle. 

Ota tietyt asiat huomioon ennen pienlainan hakemista

Ennen kuin aloitat pienlainoihin tutustumisen, on hyvä huomioida muutama asia. Ensimmäisenä, niiden korko on yleensä huomattavasti korkeampi kuin suuremmissa lainoissa kuten asuntolainassa. Tähän tietenkin vaikuttaa se, kuinka suuren summan haluat lainata, ja kuinka monissa erissä maksat sen takaisin. Yleisesti ottaen, mitä suuremmissa erissä eli lyhyemmässä ajassa maksat lainan takaisin, sitä pienempi korko on. Siltikin jopa tarjous voi olla kooltaan suuri verrattuna muihin laina tyyppeihin. 

Pienlaina voi auttaa todella monissa eri tilanteissa, minkä takia ne ovat yleisiä. Kuitenkin on tärkeää muistaa kyseessä olevan loppujen lopuksi laina. Laina ei ole ilmaista rahaa, vaan se tulee aina maksaa takaisin. Siitä syystä sinun kannattaa miettiä hetki, ennen kuin haet lainaa.