Korkokaton vaikutus vakuudettomiin lainoihin: Uusi normaali

Kulutusluottojen koroille on määritelty katto eli raja, jonka yli korko ei saa nousta. Tällä hetkellä korkokatto on 15 % lisättynä korkolain mukaisella viitekorolla mutta kuitenkin aina maksimissaan 20 %.

Viitekorko tarkistetaan puolen vuoden välein, eli korkokattoa säädetään kahdesti vuodessa. Siksi myös nykyiset lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Kun korkokatto laskee, voit saada lainallesi matalamman koron.

Korkokatto on kuluttajan etu

Korkokaton tarkoitus on parantaa kuluttajien asemaa. Korkoprosentille on asetettu selkeä yläraja ja myös lainoihin liittyviä kuluja on rajoitettu. Tämän vuoksi rahan lainaaminen on edullisempaa kuin ennen.

Korkokatto suojaa kohtuuttomilta koroilta. Lainanhoitokulut pysyvät pienempinä, mikä helpottaa takaisinmaksua ja vähentää taloudellista taakkaa. Lisäksi korkokatto edistää taloudellista läpinäkyvyyttä ja tuo lisää ennakoitavuutta. Kun tiedät, että korkotaso on rajattu, voit suunnitella raha-asioitasi helpommin.

Kilpailuta lainat - voit säästää paljon rahaa

Voit kilpailuttaa sekä uudet että vanhat lainat. Kilpailutus voi tuoda huomattavia säästöjä sekä parantaa taloudellista tilannetta. Kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti, esimerkiksi aina silloin, kun korkokatto on laskenut.

Lainan korko on yksi merkittävimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa lainan kustannuksiin. Kilpailuttamalla voit löytää nykyistä halvemman lainan. Näin voit saada merkittävät säästöt ajan kuluessa.

Lisäksi kilpailuttaessa voit arvioida eri lainanantajien tarjoamia ehtoja, kuten laina-aikaa, kuukausierien kokoa ja kuluja. Valitse laina, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi ja tarpeisiisi.

Elämäntilanteet muuttuvat ja taloudelliset tarpeet vaihtelevat. Kilpailuttamalla lainat säännöllisesti varmistat, että saat hyödynnettyä markkinoiden parhaat tarjoukset ja laina sopii tilanteeseesi.

Näin kilpailutus tehdään Nordic Bankissa

Nordic Bankin nettisivujen kautta lainojen kilpailuttaminen on vaivatonta ja voi tuoda merkittäviä säästöjä. Voit saada yhdellä ilmaisella lainahakemuksella useita tarjouksia eri pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta.

1. Täytä maksuton lainahakemus.

Aloita vertailu täyttämällä täysin ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivujen kautta. Valitse lainasumma 500 ja 60 000 euron väliltä ja laina-aika 1-15 vuoden väliltä. Hakemuksesi lähetetään jopa yli 30 rahoituslaitokselle.

2. Vertaile tarjouksia.

Voit saada nopeasti useita tarjouksia eri pankeilta. Vertaile niitä huolellisesti.

3. Valitse paras tarjous ja nosta rahat tilillesi.

Valitse tarjouksista se, joka sopii tarpeisiisi parhaiten. Saat rahat tilillesi parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana.

Lainaa voi hakea ilman vakuuksia täysi-ikäinen, jolla on säännöllisiä tuloja ja luottotiedot kunnossa. Lainaa kannattaa hakea yhteishakijan kanssa varsinkin, jos kyseessä on iso summa. Hakemuksen tekeminen ja tarjouksiin tutustuminen ei velvoita ottamaan lainaa.

Lue myös:

Kilpailuta kertalaina netissä – rahat heti tilille