Viisi suosittua kotimaista design-konseptia: tuttuja Suomessa ja maailmalla

Suomalainen design on tunnettua niin kotimaassamme kuin ympäri maailmaa. Esimerkiksi New Yorkissa muodin mekassa ja Manhattanin sykkeen keskellä voidaan nähdä Marimekon liike ja suomalaista designia myyviä kauppoja.

Suomalaiset ovat jo ehkä tottuneet näkemään Arabian tai Iittalan astioita kotona tai mummolassa, eivätkä he ehkä kiinnitä suosittuun designiin juuri huomiota. Välillä on kuitenkin hyvä pysähtyä arvostamaan kotimaista suunnittelutyötä, kuten Alvar Aallon ikonisia vaaseja tai Marimekon kukkakuvioita.

Tässä artikkelissa tutustutaan viiteen tunnettuun kotimaiseen design-konseptiin, jotka ovat tulleet tutuksi niin Suomessa kuin maailmalla.

Viisi suosittua suomalaista design-konseptia

Suomalainen design on modernia, mutta aikaa kestävää ja yksinkertaista. Monet suomalaiset design-tuotteet tehdään käsityönä, ja ne sisältävät paljon väriä ja rohkeita muotoja. Monille tuttu on esimerkiksi Iittala Teema, johon kuuluu lautasia, mukeja, juhlatarvikkeita ja sisustuselementtejä.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyvät myös monet suositut Iittala teemalla varustetut tuotteet, jotka voi tilata suoraan kotiin itselle tai lahjaksi. Esimerkiksi kotitoimiston sisustaminen saa piristystä suomalaisesta designista.

Iittala – jokaisen suomalaisen kodin klassikko

Iittala Teema on rakastettu brändi, jonka luomuksia löytyy jokaisesta suomalaisesta kodista. Vaikka vintage-kaupoista voi löytää vanhempia lasi- ja keramiikkatuotteita, on syytä vierailla heidän Esplanadin-myymälässään, joka avasi ovensa yli kuusi vuosikymmentä sitten.

Tutustu Iittalan laajaan valikoimaan tässä historiallisessa myymälässä, jossa yhdistyvät vanhat ja uudet tuotteet, ikoniset ja uuden sukupolven suunnittelijat, luoden upean ostoskokemuksen.

Myös Hobbyhall.fi-verkkokauppa sisältää monia uudempia Iittala-tuotteita, ja useat tarjouslehdet sisältävät tarjouksia Iittala-tuotteista.

Artek – suomalaisen designin ikoni

Artek on vuonna 1935 perustettu brändi, jonka takana ovat neljä legendaarista suunnittelijaa: Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl. Artek on tullut synonyymiksi suomalaiselle designille. Heidän ikonisia luomuksiaan voi ihailla lähietäisyydeltä heidän upeassa päämyymälässään.

Jos haluat viedä kotiisi jotain pientä, tarjoilualusta tai tarjotin voi riittää, mutta et tule katumaan myöskään suurempien Artek-tuotteiden hankkimista.

Marimekko – värikästä designia kotimaassa ja maailmalla

Marimekko poikkeaa monien muiden skandinaavisten brändien tutkitusta yksinkertaisuudesta, ja juuri tästä syystä sillä on valtava fanikunta Helsingistä aina Singaporeen, New Yorkiin ja Tokioon. Helsingissä on useita Marimekon myymälöitä, mutta suuntaa heidän lippulaivamyymäläänsä Galleria Esplanadiin, jossa on saatavilla Marimekon upeimmat tuotokset. Marimekon astiat ja pussilakanat voi löytää myös netistä Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Myös monet hotellit, kuten Oulu hotellit tai muut suomalaiset hotellit, ovat hyödyntäneet sisustuksessaan suomalaista designia, kuten Marimekkoa.

Olipa myymälä mikä tahansa, sieltä löytyy dynaamisia painatuksia piristävissä väreissä, jotka ovat voimakas vastalääke Suomen tunnetusti kylmälle säälle.

Studio Sebastian Jansson – leikkisän muotoilun taituri

Suomalaisen teollisen muotoilijan Sebastian Janssonin nykyaikainen tyyli on leikkisä ilmaisu kokeellisista muodoista ja raikkaista järjestelyistä. Hänen työnsä vaihtelevat yksittäisistä galleriatuotteista (kuten veistoksellisesta Solveigista) aina kouluhuonekaluja koskeviin konsepteihin ja lastenhuoneen suunnitteluun.

Helsingissä toimiva suunnittelija rakastaa arjen esineiden uudelleenajattelua lisäämällä niihin suunnittelullisen vivahteen, joka ihastuttaa.

Black Friday 2024 -tarjoukset voivat joskus sisältää myös Sebastian Janssonin suunnitteluja.

Aalto + Aalto – raikkaan ja älykkään suunnittelun taidetta

Elina Aalto ja Klaus Aalto ovat suunnittelijapariskunta Aalto+Aalto, monialainen studio, joka toimii Helsingissä. He suunnittelevat tuotteita, näyttelyitä ja tiloja, joita kaikkia yhdistää heidän raikas ja älykäs näkemyksensä.

Vaikka monet heidän projekteistaan ovat konseptuaalisia (kuten perhekeittiön suunnittelu Ikealle vuonna 2013), heillä on myös useita teoksia, jotka ilmentävät skandinaavisen muotoilun ja käytännöllisen suunnittelun periaatetta. Erityisesti heidän seinäkoristeensa Iittalalle on taiteellinen tulkinta koukusta, joka muuntaa käytännöllisen esineen koristeelliseksi taideteokseksi.

Tiesitkö, että Elina ja Klaus Aalto pitävät kasvisruoista? Heillä kokataan paljon reseptejä, jotka sisältävät kasvisruokia.

Näiden viiden brändin avulla pääset syvälle suomalaiseen designmaailmaan, ja voit nauttia ainutlaatuisesta shoppailukokemuksesta. Shoppailun voi aloittaa niin netissä kuin Helsingissäkin, josta löytyvät monien suunnittelijoiden lippulaivamyymälät.