Sodan taakka -monologi on koskettava selviytymistarina kotirintaman naisista

Tervetuloa Hiljaisen Kansan Niittytuvalle Suomussalmelle, missä menneisyys herää eloon ja tarinat saavat uuden merkityksen. Astu hetkeksi aikakoneeseen ja sukella toisen maailmansodan ajan Suomeen "Sodan Taakka - Monologin" seurassa.

Ritva Huttunen osaa tuoda esitykseensä sodan tunnun muun muaussa ajankauden vaatetuksella.

Kotirintaman naiset kantavat harteillaan sodan taakkaa ja näyttelevät merkittävää roolia maan puolustuksessa. He eivät ole pelkästään kodin hoitajia, vaan myös sotaponnistelujen tukipilareita. Lottien uhrautuva työ vapauttaa satojatuhansia miehiä rintamalle, osoittaen naisvoiman voiman ja merkityksen vaikeina aikoina.

Ritva Huttunen tuo nämä tarinat eloon Niittytuvan lavalla, kutsuen yleisön matkalle menneisyyteen ja naisten roolin äärelle sodan jaloissa. Esityksen kesto on 40 minuuttia, mutta sen merkitys ja voima kestävät varmasti kuulijoiden ja katselijoiden mielissä kauan.

Kuvittele matkaavasi ajassa taaksepäin, syvälle toisen maailmansodan ajan Suomeen. Astut hetkeksi naisten kenkiin, joiden arki täyttyi epävarmuudesta, pelosta ja velvollisuuksista, mutta myös ilonhetkistä talkootöissä.

Sodan taakka -monologi perustuu todellisiin sodan kokeneiden paikallisten naisten tarinoihin. Käsikirjoittaja Minna Vikholm on dramatisoinut veteraaninaisten omat kohtalokkaat kokemukset, jotka kertovat ennen kuulematonta tarinaa sodan varjosta. Näitä tarinoita ei ole kerrottu, mutta ne ovat eläneet naisten sydämissä vuosikymmenten ajan.

Esitys luo kuvaa ihmisen ihmeellisestä selviytymiskyvystä sekä merkityksellisen työn voimasta. Kotirintaman naiset eivät olleet pelkästään kodin hoitajia vaan myös maanpuolustuksen erittäin tärkeät tukipilarit. He huolehtivat kodeista, perheistä ja samalla tukivat sotaponnisteluja monin tavoin.

Ennen ei ole ollut tapana tuoda esille ikäviä henkilökohtaisia asioita, vaan ne oli pakotettu pysymään kunkin sisällä, vain omissa ajatuksissa.

Esitys perustuu vuoden 2011 Rakkaudentunnustus Isänmaalle -esitykseen, jossa veteraaninaisten omat kohtalokkaat kokemukset herättävät henkiin sodan varjot.

Monologin upeassa historiaa hehkuvassa miljöössä, Hiljaisen kansan Niittykahvilassa voit nauttia Luonnottaren lounasbuffetista herkullisen lettukahvin sekä talvisin marjakiisselin tai marjapiirakan kera. Lounaspaikkakaan ei ole mikä tahansa puffetti, sillä ravintola oli viime vuonna Hungy for Finland -kilpailun finalistina.

Hiljaisen kansan Niittykahvilan ruoka on saanut kehuja valtakunnallisesti.

Tämä on tilaisuus kokea historiallinen tarina, nauttia herkullisesta ruoasta ja sukeltaa syvälle Hiljaisen Kansan tarinoiden maailmaan. Tervetuloa mukaan unohtumattomalle matkalle menneisyyteen ja naisvoiman tarinaan Hiljaisen Kansan Niittytuvalla.

Koskettava monologi esitetään nyt talvi- ja kevätkaudella tilauksesta pienillekin ryhmille. Jos haluat kokea jotain erilaista, koskettavaa, mieleenpainuvaa, tämä on yksi hyvä vaihtoehto sellaiselle kokemukselle.

Tutustu tarkemmin, mitä kaikkea ryhmille on tarjota historiallisessa Niittykahvilassa >>

Sodan taakka-monologi tilauksesta ryhmille ympäri vuoden

Hiljaisen Kansan Niittykahvila ja Niittytupa-ravintola 5-tien varrella 30 km Suomussalmelta Kuusamoon päin.

Avoinna 5.6.-22.9.2024

Lounasbuffetti 19.6.-11.8.

Annosruokia läpi kesän!

www.niittykahvila.fi

Sähköposti: info@niittykahvila.fi