Huvimaja on puutarhan keidas

Kuva:

Kevät on pihan omistajan parasta aikaa. Pitkä ja kylmä talvi on takanapäin ja edessä häämöttävät ikimuistoiset kesäpäivät ystävien ja perheen kanssa. Huvimaja voi antaa mukavaa lisätunnelmaa pihalle ja niitä on tarjolla eri tarpeisiin. Tämä artikkeli on sponsoroitu.

Puutarha tarvitsee lähes poikkeuksetta ratkaisun auringonsuojalle, jossa voi levätä ja rentoutua. Aurinkosuojaksi sopii esimerkiksi katos, juhlateltta tai huvimaja, jotka suojaavat tehokkaasti auringon lisäksi tuulelta ja sateelta. Huvimaja voi olla oivallinen valinta pihalle, jossa kaivataan kaunista ja tunnelmallista tilaa levolle ja yhdessäololle.

Huvimajasta on moneksi

Huvimajoja on tarjolla nykyisin monenlaisia ja käyttäjän kannattaa harkita eri vaihtoehtoja huolellisesti. Huvimajan koko, materiaali ja rakenne saattavat sanella sen sopivuuden omalle pihalle. Esimerkiksi metallinen huvimaja voi sopia erinomaisesti pihalle, jossa halutaan ajatonta ja jopa vintage-henkistä tyyliä.

Jos huvimaja on valmistettu alumiinista, tarjoaa se kestävän ja modernin ratkaisun. Se on myös kevyt materiaali ja valuraudasta valmistetut katoksen rakenne on tukeva, vankka ja pitkäaikainen. Vintage-tyylinen katos tekee huvimajasta pihan keskipisteen, jonne jokainen halua mennä. Se kaunistaa puutarhaa ja tekee siitä upean ja viihtyisän kokonaisuuden.

Huvimajan ensisijainen tarkoitus on tarjota suojaa ulkotilan olosuhteilta. Niitä on tarjolla monenlaisia ja niiden koot ja tyylit vaihtelevat runsaasti. Muissakin ominaisuuksissa on vaihtelua ja ne on suunniteltu eri tarkoituksiin. Jotkut voidaan taittaa kätevästi kokoon ja toisten pop-up-ratkaisu voi sopia täydellisesti esimerkiksi retkeilyyn.

Vinkkejä huvimajan koristeluun

Huvimajaan voi saada mukavaa lisätunnelmaa koristelemalla sen mieleisellään tavalla. Oikeanlainen luovuus palkitaan, sillä huvimajasta voi saada pienellä tuunauksella entistä viehättävämmän ja omannäköisensä. Persoonallisessa pihassa viihtyy todennäköisesti entistä paremmin.

Huvimajaa voi koristella monella tavalla. Huvimajan voi jopa valita rungolla, joka on valmiiksi koristeellinen. Tällainen runko on hyvännäköinen materiaalista riippumatta ja kukkien tuomat yksityiskohdat sopivat luonnollisesti puutarhan sisustukseen ja yleisilmeeseen.

Jos sinulla on käytössäsi juhlateltta, voit kasvattaa sitä varten köynnöskasveja ja viiniköynnöksiä. Ne voivat koristaa upeasti juhlatelttasi rakennetta, mikä tekee juhlapaikasta upean ja ikimuistoisen.

Kotoisampaa tunnelmaa saa lisättyä puolestaan erilaisilla valaisimilla. Markkinoilla on tarjolla myös LED-valoilla varustettuja huvimajoja. Ne ladataan yleensä aurinkoenergialla päiväsaikaan, jolloin ihana kesäilta on valmis odottamaan vieraitaan.

Ole rohkea ja käytä koristelussa värejä. Myös rakennuksen katolle voi valita kirkkaita värejä. Kun katon kangas on laadukas, voi se tuoda loistavaa eloisuutta puutarhaasi. Värimaailma kannattaa valita niin, että se sopii puutarhan muihin yksityiskohtiin.

Puutarhakaari viimeistelee kokonaisuuden

Huvimaja on monen pihan sydän, jossa halutaan suojautua auringolta ja viettää mukavia hetkiä yksin tai porukalla. Pihaa voi koristaa myös muillakin tavoilla, joista puutarhakaari on oivallinen esimerkki.

Kaariportti on sievä yksityiskohta puutarhassa ja sen ympärillä kiipeää yleensä siihen sopiva köynnös. Se antaa parhaassa tapauksessa jopa paratiisimaisen tunnelman pihalle, jonne haluaa aina palata ja josta ei halua koskaan lähteä pois. Olisipa kesä ikuinen.