MAINOS

Mitä ovat jouluteemaiset neuleet?

MAINOS - 

Suomessa ei ole usein tapana pukeutua kovin näyttävästi joulun alla. Enintään laitamme päähän punaisen tonttulakin pienellä helisevällä kulkusella tai pukeudumme joulupukin asuun lapsia ilahduttaaksemme. Nämä eivät kuitenkaan ole osa jokaisen suomalaisen päivittäistä pukeutumista edes joulun aikaan.  

Toki monet innostuvat sonnustautumaan punaisiin vaatteisiin, mutta näissäkään asusteissa ei yleensä ole mitään erityisen jouluista. Muualla päin maailmaa on kuitenkin liikkeellä toisenlainen trendi, joka on pikkuhiljaa leviämässä myös Suomeen ja muihin pohjoismaihin. Mistä tässä on siis kyse?

Mistä jouluneuleet tulevat?

Erityisesti Yhdysvalloissa ja Britanniassa on ollut jo vuosikymmenien ajan tapana vetää joulun saapuessa päälle värikäs jouluneule tai muu vaate, jota koristaa jouluisten värien lisäksi erilaiset jouluteemaiset kuviot. Vaikka tällaiset vaatteet ovat monien mielestä jo hieman vanhentuneita, viime vuosina niiden suosio on noussut uudelleen. Syynä tähän saattaa olla trendi pukeutua ns. rumiin jouluneuleisiin.  

“Ugly Christmas sweaters” eli rumat jouluneuleet ovat leviämässä nyt myös Suomeen asti ja voit löytää erilaisia jouluisia vaatteita esimerkiksi useista verkkokaupoista. Tästä rumien joulupaitojen ilmiöstä kertoo esimerkiksi se, että Yhdysvalloissa on vietetty kansallista rumien joulupaitojen päivää (National Ugly Christmas Sweater Day) vuodesta 2011 lähtien. Tällöin pukeudutaan mahdollisimman rumaan ja hupsuun neuleeseen tai muuhun paitaan, jonka keskeisinä teemoina ovat joulu, joulun värit sekä muut vuodenaikaan sopivat yksityiskohdat.  

Mikä tarkalleen tekee ruman jouluneuleen?  

  • Räikeät värit. Rumissa jouluneuleissa ei säästellä jouluisissa väreissä, sillä niissä yhdistyvät monipuolisesti esimerkiksi punainen, vihreä ja keltainen. Mitä enemmän värejä, sen parempi.
  • Vilkkuvat valot. Jos tavallinen vaate ei ole riittävän näyttävä, voit tietenkin pukeutua valaistuun jouluneuleeseen. Voit löytää esimerkiksi monista jouluneuleita myyvistä verkkokaupoista paitoja, jotka on varustettu erivärisillä valoilla. Vilkkuvat valot ovat erittäin hyvä tapa kerätä kaikkien huomio seuraavissa firman pikkujouluissa ja muissa joulun juhlissa.
  • Hauskat kuviot. Värien ja valojen lisäksi rumia jouluneuleita koristaa usein jokin hauska kuvio. Kyseessä voi olla mikä tahansa perinteinen joulusesongin hahmoista tai jokin muu näyttävä kuvio.

Pukeudutaanko Suomessakin jouluneuleisiin?

Jos nämä hauskat jouluneuleet tuovat niin paljon joulumieltä muualla maailmassa, miksi emme pukeutuisi jouluteemaisiin neuleisiin ja paitoihin myös Suomessa? Useat verkkokaupat myyvät erilaisia joulunueleita myös Suomessa, joten löydät varmasti sopivan vaatteen, jos jouluinen neule tai muu asuste vaikuttaa itsellesi juuri sopivalta vaatteelta joulun juhlistamiseen.  

Jouluneuleissa korostuvat jouluisten värien lisäksi tutut hahmot ja kuviot, kuten lumiukot, hiutaleet, porot, kuuset sekä tontut. Tavallisten paitojen lisäksi tarjolla on myös muunlaisia vaatteita, esimerkiksi pyjamia ja sukkia. Nämä eivät myöskään ole vain aikuisten juttu, sillä jouluneuleita ja muunlaisia jouluisia asusteita on saatavilla lapsille sopivan kokoisina. Jouluneuleet ovat siis erinomainen vaate koko perheelle.  

Jos jouluneuleet alkoivat kiinnostaa ja haluat toimia edelläkävijänä Suomessa pukeutumalla hauskaan ja joulumieltä tuovaan vaatteeseen, voit tilata juuri omaan makuusi sopivan vaatteen helposti netistä. Jouluneuleet ovat myös erinomainen lahja kenelle tahansa, olipa kyse miehestä tai naisesta. Myöskään lapset eivät tule pettymään pehmeään pakettiin, jos sisältä paljastuu jouluinen neule.