MAINOS

Sähköpotkulaudalla liikkuminen sujuu helposti ja modernisti

MAINOS

Suomen isojen kaupunkien katukuvaan ovat tulleet sähköpotkulaudat, joita vuokrataan älypuhelimen kautta ja sitten parkkeerataan mihin sattuu. Tämä luonnollisesti ärsyttää moni muita tienkäyttäjiä, mutta ajattelematon pysäköinti ei suinkaan ole laitteen vika, vaan kuskin tyhmyyttä. Sähköpotkulaudat ovat itse asiassa nerokas keksintö, jotka saattavat varsin pian olla joka kodin menopeli, sillä ne ovat yksinkertaisia, edullisia ja sähköisiä.

Viimeisimmät hallituksetkin ovat patistaneet suomalaisia liikkumaan sähköisesti, jotta liikenteen päästöt vähenisivät. Sähköpotkulaudat ovat osa tätä ratkaisua ja jokaisen kannattaisi ainakin kokeilla niitä edes kerran. Vaikka sähkötön vanha potkulauta ei koskaan ollutkaan mieleisesi kulkupeli pihalla, saattaa sähköpotkulauta olla aikuisille ja vähän vanhemmillekin oivallinen tapa liikkua itsenäisesti.

Sähköpotkulaudan hankkimisen hyödyt

Miksi sitten kannattaa hankkia sähköpotkulauta? Miten se helpottaa kulkemista? Potkulauta on ennen kaikkea kompakti kulkuneuvo ja siksi sopiva erityisesti kaupunkiliikenteeseen.

Sähköpotkulaudalla kuljetaan pyöräteitä pitkin, mutta etu polkupyörään on se, että sähköpotkulaudalla ei tule hiki. Tämä voi kuulostaa melko harmittomalta vaivalta, mutta moni ei käy pyörällä töissä juuri tästä syystä: ei ole kiva hikoilla työmatkalla ja sen jälkeen haista hieltä koko päivän töissä. Sähköpotkulaudalla töihin pääsee polkupyörän tavoin nauttien raittiista ilmasta, mutta ilman hikoilua.

Kuten jo aiemmin todettu, sähköpotkulauta on yksi ratkaisu liikenteen päästöjen leikkaamisessa. Potkulauta on myös hiljainen, joten aamuruhkan meteli vähenee, mikäli edes osa ihmisistä vaihtaa auton sähköpotkulautaan. Moni potkulauta on myös niin sanottu taittomalli, eli sen voi taittaa ja laittaa sille tarkoitettuun kassiin. Näin ollen se kulkee siis mukana esimerkiksi junassa vähän pidemmilläkin työmatkoilla, eikä siitä tarvitse maksaa polkupyörän lisämaksua.

Hieman pienimmissä kaupungeissa sähköpotkulauta on vielä melko harvinainen näky, sillä lautoja vuokraavat firmat eivät ole levittäytyneet isojen kaupunkien ulkopuolelle. Mutta myös pienessä kaupungissa laudalla voi kätevästi suorittaa työmatkan auton sijaan ja laudalla pääsee kulkemaan siinä missä pyörälläkin. Moni jo vähän iäkkäämpi pystyy myös hoitamaan vaikkapa kauppareissut potkulaudalla, sillä lautaa ei tarvitse polkea, jolloin se säästää niveliä. Selkärepussa ostokset kulkevat myös yhtä kätevästi kuin pyöräiltäessäkin.