Sisustustaulut osana uutta kodin ilmettä

Sisustaminen on monille ihmisille innostava harrastus, joka tarjoaa mahdollisuuden ilmaista omaa luovuutta ja luoda miellyttävämpiä ja toimivampia ympäristöjä kotiin tai työtiloihin.

Sisustamisessa keskitytään usein tilojen suunnitteluun, värien ja materiaalien valintaan, kalusteiden järjestelyyn, koriste-esineiden sijoitteluun sekä valaistuksen ja tekstiilien käyttöön.

Monet kotisisustajat eivät välttämättä mieti kokonaisuutta, vaan etenevät yksi asia kerrallaan: sisustustaulut, matot, verhot ja muut osiot yksi kerrallaan. Eteneminen riippuu sekä käytettävissä olevasta ajasta, budjetista sekä omista mieltymyksistä. Usein myös erilaiset televisio-ohjelmat sekä lehdet antavat ideoita, joita kotisisustajat lähtevät mielellään muokkaamaan omiin huoneisiinsa.

Sisustaminen voi olla hauskaa

Sisustaminen voi olla sekä palkitsevaa että haastavaa. Se tarjoaa mahdollisuuden muokata tiloja omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan, mikä voi parantaa viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Lisäksi sisustaminen antaa mahdollisuuden seurata trendejä ja tutustua erilaisiin tyyleihin ja sisustusratkaisuihin. Oletko esimerkiksi tullut ajatelleeksi, että jo antiikin ja renesanssin aikana aikana kotien seinille tehtiin seinämaalauksia? Nykyään laitamme seinille paljon erilaisia sisustustauluja, sillä tarjolla on väriä ja kiinnostavia kuvia huoneeseen kuin huoneeseen. Sisustamisessa meitä auttavat nykyaikaiset verkkokaupat, kuten Hobby Hall, joissa on tarjolla laaja valikoima omien ideoiden toteuttamiseksi.

Sisustaminen voi olla myös hauskaa sekä ideointivaiheessa että varsinaisessa sisustuksen muokkaamisessa. Voit hyödyntää myös omia luovia taitojasi sisustuksessa. Maalaa tai piirrä omia tauluja, jotka sopivat sisustukseen. Voit myös kokeilla tekstiilipainantaa, veistämistä tai keramiikan muotoilua ja luoda ainutlaatuisia sisustuselementtejä.

Maalattu taulu vai sisustustaulu

Maalattu taulu viittaa perinteisesti taiteilijan tekemään käsintehtyyn maalaukseen. Se voi olla öljyvärimaalaus, akvarelli, akryyli tai muu maalausvälineitä ja -tekniikoita käyttävä teos. Maalatut taulut ovat ainutlaatuisia taideteoksia, joita taiteilija on luonut taiteellisen ilmaisunsa ja visionsa perusteella. Ne voivat sisältää erilaisia aiheita, kuten maisemia, muotokuvia, abstrakteja teoksia tai kuvitteellisia kohtauksia. Sisustustaulut ovat vastaavasti tauluja, joita voit ostaa vaikka Hobby Hallin verkkokaupasta. Saat taulut suoraan kotiin kuljetettuna – näitä sisustustauluja voi maailmalla kyllä olla tuhansia samanlaisia, mutta ne ovat vastaavasti hinnoiteltu yleensä huomattavasti edullisemmalle tasolle kuin taiteilijan yksittäiset työt.

Toisaalta, jos tunnet paikallisen taiteilijan, voit aina lähestyä häntä ja kysyä, millaisin ehdoin voisit saada häneltä vaikka tilaustyön omaan kotiisi. Varsinkin uudet taiteilijat voivat tehdä näitä tilaustöitä edullisesti, ja hyvällä onnella valitset taiteilijan, jonka töiden arvo nousee tulevaisuudessa.

Sisustustaulu terminä puolestaan viittaa yleisemmin sisustuselementtinä käytettäviin tauluihin, joita voidaan hankkia erilaisista lähteistä. Nämä taulut voivat olla sekä maalattuja että painettuja teoksia, jotka on suunniteltu ja tuotettu erityisesti sisustuskäyttöön. Ne voivat olla massatuotettuja ja saatavilla monessa eri koossa, tyylissä ja aiheessa. Sisustustaulut voivat sisältää esimerkiksi maisemakuvia, abstrakteja muotoja, tyylikkäitä julisteita tai valokuvia. Voit myös teettää omista valokuvistasi helposti sisustustaulun.

Etsi uusia ideoita oudoistakin paikoista

Nettijulkaisut ovat luonnollisesti hyvä paikka löytää ideoita, mutta sisustusideoita voi lähteä etsimään myös hieman erikoisemmilla tavoilla.

Meistä sanotaan, että kuulumme luontoon, ja olemme parhaimmillamme luonnon syleilyssä, joten luonto tarjoaa myös runsaasti inspiroivia elementtejä sisustukseen. Voit esimerkiksi kerätä kauniita kiviä, oksia tai simpukoita ja käyttää niitä koristeina tai keskeneräisen taulun osina. Voit myös ottaa luonnonvärit, kuten metsänvihreän, taivaansinisen tai hiekan sävyt, käyttöön sisustuksessa.

Lähes jokaisessa kaupungissa on myös kirpputoreja. Vieraile kirpputoreilla, antiikkiliikkeissä tai kirjastoissa ja etsi ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia esineitä. Vanhat kirjat, retrovalaisimet, koristeelliset peilit tai antiikkikalusteet voivat luoda ainutlaatuista tunnelmaa sisustukseen

Uudista kodin ilmeesi ennen kuin kyllästyt siihen

Kodin sisustaminen voi olla pieni tai iso projekti. Se voi olla vain yhden taulun ostaminen olohuoneeseen tai parin maljakon tilaaminen Hobby Hallista. Se voi olla myös erilaisten tuoksujen hankkimista kotiin tai sisustustarrojen kiinnittämistä keittiöön seinille. Parasta oman kodin sisustamisessa on kuitenkin se, että sinä itse päätät, millainen kotisi ilmeestä tulee.

Kotisi sisustaminen voi olla hauska ja palkitseva harrastus. Se antaa sinulle mahdollisuuden luoda toimivia, kauniita ja persoonallisia tiloja, joissa viihdyt ja joista voit olla ylpeä. Muista pitää avoin mieli, olla luova ja nauttia prosessista!