Kesä on täynnä leikkiä - Lasten harrastusvälineet käyvät nyt kaupaksi

Kesälomat tarjoavat perheille ja lapsille enemmän vapauksia harrastaa kaikkea mukavaa, mihin kiireisessä arjessa ei välttämättä muutoin riitä aikaa.

Viime vuosien hittituotteita ovat olleet esimerkiksi potkulaudat sekä trampoliinit, joiden näkemiseltä ei ole voinut välttyä. Tietenkin myös pyörät ja pienet uima-altaat ovat kovalla kulutuksella kesäaikaan.

Pyöräilyssä hyvä muistaa turvallisuus

Pyöräily on yksi suosituimmista kesäharrastuksista lapsille, ja se on samalla myös erinomaista liikuntaa raittiissa ulkoilmassa. Lasten pyörille värikkäiden värien lisäksi ominaista on myös apupyörien mahdollisuus, ja apupyöristä onkin apua ennen kuin tasapaino ja koordinaatio riittää pyöräilyyn kahdella pyörällä. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta on mahdollista tilata lasten polkupyörä lapsen koon ja muiden kriteerien mukaan.

Pyöräilyssäkin on syytä lähteä liikkeelle turvallisuustekijät mielessä. Pyöräilykypärä on syytä olla päässä alusta lähtien, vaikka vauhti ei vielä suurelta tuntuisikaan. Myös pyörän säännöllinen huolto on tärkeää, jotta voidaan välttyä teknisiltä ongelmilta ja loukkaantumisilta. On syytä tarkistaa säännöllisesti, että pyörän renkaissa on sopiva ilmanpaine, ketjut sekä jarrut toimivat moitteettomasti ja heijastimet ovat paikallaan. Esimerkiksi pyörämerkit Bikestar, Dino Bikes ja Bimbo Bike ovat tunnettuja laadukkaista materiaaleistaan.

Lapsen pyörän valinnassa on keskeistä valita sopivan kokoinen pyörä, vaikka lapsi kasvaakin vauhdilla. Voi olla houkuttelevaa ostaa suuri pyörä huomioiden tulevien vuosien kasvu, mutta liian suuri pyörä on vaikeasti hallittava ja voi sitä kautta aiheuttaa riskejä liikenteessä. Hobby Hallin mittataulukosta on helppo tarkistaa omalle lapselle sopiva pyörä.

Uima-altaista on tullut aiempaa suurempia ja kestävämpiä

Kesäisin monelle kotipihalle hommataan myös uima-allas, mikä onkin hyvin mieleinen harrastus lapsille. Monilla aikuisilla on kokemuksia uima-altaista, jotka menevät helposti rikki, joiden puhtaana pitäminen on haastavaa ja joissa ei oikein mahdu tekemään muuta kuin istumaan. Nykyisin uima-altaat ovat kehittyneet kestävimmiksi, ja suurempien kokojen myötä niissä mahtuu myös uimaan tai ainakin opettelemaan uimista.

Uima-altaat ovat lapsille paikka saada viilennystä ja pitää hauskaa kesäpäivinä, mutta tässäkin asiassa turvallisuus on syytä pitää mielessä. On tärkeää, että allasta valvoo aina aikuinen, eikä lapsia jätetä yksin veteen. Altaan ympärille on hyvä asettaa liukumaton alusta ja varmistaa, että vedessä ei ole teräviä esineitä tai sinne kuulumattomia eläimiä. Allas ei saa olla myöskään liian syvä, esimerkiksi alle 6-vuotialle lapsille suositellaan korkeintaan 60 cm syvyyttä.

Sadepäivien aktiviteetit

Pyöräily, polskiminen, hyppely trampoliinilla ja potkulaudalla liikkuminen ovat kaikki hauskinta muina kuin sadepäivinä. Etukäteen onkin hyvä suunnitella, millaisia aktiviteetteja voidaan harrastaa sadepäivinä.

Jos sisäliikuntaan ei ole mahdollisuuksia, voidaan energiaa kuluttaa myös esimerkiksi askarteluun ja maalaamiseen. Nämä harrastukset kehittävät lapsille myös uusia taitoja, kuten keskittymiskykyä. Lautapelit ja palapelit ovat myös erinomainen valinta ja tarjoavat perheelle mahdollisuuden viettää yhdessä laatuaikaa. Lautapelit ja palapelit voi tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta myös kesämökille nopealla toimituksella.

Tabletit ja pelit ovat tietysti lasten mieleen, ja niidenkin käyttö voi olla kehittävää, kunhan ruutu- ja peliaikaa muistetaan myös rajoittaa. Kesäisin elektroniikkaa ei myydä niin edullisesti kuin esimerkiksi Black Fridayn aikaan. Jos budjetti antaa loppuvuonna myöten, voi Black Friday 2024 olla erinomainen tilaisuus hankkia harrastusvälineet edullisesti ensi kesäksi.