Kesän 2023 sisustusvinkit makuuhuoneeseen

Tuntuuko siltä, että makuuhuoneen sisustus kaipaisi talven jäljiltä päivitystä?

Jo pienilläkin muutoksilla voit luoda uutta ilmettä ja tunnelmaa makuuhuoneeseen. Tämän artikkelin sisustusvinkit makuuhuoneeseen sisältävät paitsi käytännöllisiä vinkkejä, myös ideoita makuuhuoneen tyylin päivittämiseen!

Nämä ovat makuuhuoneen must-have-hankinnat kesäksi

Vaikka makuuhuonetta ei päivittäisikään sen kummemmin sisustuksen osalta, moni tekee kuitenkin käytännöllisiä muutoksia makuuhuoneen sisustukseen ja tavaroihin kesän tullessa. Auringonvalon lisääntyessä esimerkiksi toimivat pimennysverhot ovat olennaiset, jotta unen päästä saa kiinni myös valoisina kesäiltoina.

Pimennysverhot parantavat makuuhuoneen käytännöllisyyttä selvästi. Niiden lisäksi myös kevyemmät petivaatteet takaavat paremmat unet. Kesällä täkin voi vaihtaa ohuempaan. Liinavaatteissa kannattaa suosia hengittäviä materiaaleja, jotka eivät hiosta kesähelteillä.

Jotta makuuhuoneessa on miellyttävä nukkua, saatat tarvita tehostusta ilmanvaihtoon tai -viilennykseen. Riippuen makuuhuoneen sijainnista ikkunan pitäminen auki öisin voi tuoda kaivattua viilennystä. Silloin ikkunaan kannattaa hankkia hyönteisverkko, joka pitää ärsyttävät hyttyset ja muut inisijät loitolla. Kaikkia tässä mainittuja makuuhuoneen viihtyvyyttä parantavia tuotteita voit tilata kotiin helposti Hobby Hall -verkkokaupan sivuilta.

Millaiset värit ovat in kesällä 2023?

Vuoden 2023 sisustustrendejä on useita. Voit valita niistä itsellesi mieluisimman ja päättää makuuhuoneen sisustushankinnat sen mukaan.

Makuuhuoneessa voi hyödyntää esimerkiksi luonnonläheisyyden trendiä. Luonnonmateriaalit kuuluvat tähän tyyliin: valitse aidosta puusta tehdyt kalusteet ja luonnonmateriaaleista valmistetut liinavaatteet, verhot sekä muut tekstiilit. Värimaailma sisältää vaaleiden beigen sävyjen lisäksi metsistä ja vesistöistä muistuttavia vihreän ja sinisen sävyjä.

Jos vihreä ja sininen eivät ole sinun juttusi, voit hyödyntää makuuhuoneen sisustuksessa muita vuoden 2023 trendivärejä. Lämpimistä sävyistä erilaiset beigen ja ruskean sävyt ovat in. Niiden lisäksi trendaavat poltetut sävyt, kuten meripihka, okra ja ruosteenpunainen. Toisaalta eräs vuoden 2023 trendeistä on myös voimakkaiden perusvärien paluu sisustukseen.

Sisustusvinkit makuuhuoneeseen kahden erilaisen tyylin perusteella

Jos tykkäät väreistä ja vintagesta, etsi makuuhuoneeseesi 70-luvun designia. Yhdistä lämpimiä punaisen, oranssin ja keltaisen sävyjä tumman puun kanssa.

Tyyliin kuuluvat myös kaarevat muodot. Jos makuuhuoneessasi ei ole pyöreää ikkunaa tai kaarevaa oviaukkoa, voit tuoda pehmeää muotokieltä esille pienemmissä esineissä, kuten peilissä, sängynpäädyssä tai sisustusesineissä.

Vastakohtana värikkäälle 70-luvulle makuuhuoneen sisustuksella voi pyrkiä luomaan hotellimaisen tunnelman. Tällöin sisustus on viimeistelty ja urbaanin tuntuinen. Värimaailma on suhteellisen neutraali, mutta siinä luodaan kontrasteja vaaleiden ja tummien sävyjen välillä.

Näillä esineillä voit päivittää makuuhuoneen ilmettä helposti

Jos haluat päivittää makuuhuonetta 70-luvun trendin mukaiseksi, voit vaihtaa makuuhuoneeseen esimerkiksi tummasta puusta tehdyn yöpöydän tai sängynpäädyn. Sienimallinen yöpöydän lamppu tuo myös aikakauden tunnelmaa. Valitse sisustusesineisiin kaarevia muotoja ja 70-luvun värejä.

Uusilla liinavaatteilla makuuhuoneen ilmeen päivittäminen käy helposti. Liinavaatteissa voit valita uudelleen tuotantoon otetun 70-luvun design-kuosin tai yksivärisen, tyylin värimaailmaan sopivan pussilakanasetin. Erilaisia pussilakanasettejä löytyy runsaasti Hobby Hallin valikoimasta.

Mikäli päivität makuuhuonetta mieluummin hienon hotellihuoneen tyyliseksi, pidä värimaailma neutraalina, mutta vaihtele tummia ja vaaleita sävyjä. Yhdistä esimerkiksi tumman sängyn rungon kanssa kermanvalkoinen tai vaaleanbeige pussilakanasetti.

Hotellimaisuus luodaan laadukkailla ja muhkeilla peitoilla sekä tyynyillä. Liinavaatteet ovat kestäviä ja valmistettu esimerkiksi egyptiläisestä puuvillasta. Hotellitunnelmaa saat luotua helposti hankkimalla yöpöydälle leikkokukkia yksinkertaisen tyylikkääseen kukkamaljakkoon.

Eräs tärkeä sisustuksen trendi on vuonna 2023 kestävyys, joten mieti millaiset hankinnat kestävät aikaa ja kulutusta parhaiten. Luonnonmukaiset materiaalit ovat in, ja niitä on usein myös helpompi korjata verrattuna esimerkiksi keinokuituisiin tekstiileihin.