Näin sisustat ylellisen kylpyhuoneen omaan kotiisi

Oletko kyllästynyt kylpyhuoneen tylsään sisustukseen? Ylellinen kylpyhuone ei vaadi kaakeleiden vaihtoa, vaan luksustunnelmaa voi saada sisustukseen pienemmilläkin toimenpiteillä. Lue vinkit, miten saat sisustettua omasta kylpyhuoneestasi ylellisemmän tuntuisen!

Pidä esillä vain ylellisen näköisiä esineitä

Monille ihmisille ylellinen tunnelma muodostuu ympärillä olevista esineistä ja niiden harkitusta asettelusta. Ennen uusien esineiden hankkimista kannattaa siis karsia kylpyhuoneesta pois sellaiset esineet, jotka eivät edusta ylellisyyttä.

Kaikkia kylpyhuoneen esineitä ei tietenkään voi poistaa, sillä tarvitset niitä päivittäin. Mieti, voiko tunnelmaan sopimattomat esineet säilyttää poissa näkyvistä kylpyhuoneen kaapissa. Voit hankkia myös tunnelmaan sopivia säilytysratkaisuja, kuten koreja, joihin voit kätevästi säilöä sisustukseen sopimattomat päivittäistavarat.

Jos päivittäin tarvittavat esineet on pakko säilyttää näkyvillä, satsaa niiden ylellisyyteen. Vaihda hammasharja ja muut käyttötavarat sisustukseen sopiviksi. Esimerkiksi linjakkaasti muotoiltu Philips Sonicare -sähköhammasharja voi tyylikkyytensä ansiosta olla hyvin näkyvilläkin. Philips Sonicare -hammasharjojen lisäksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyvät myös muun muassa Oral-B:n sähköhammasharjat.

Ylellisyys on pehmeää tunnetta

Kylpyhuoneen ylellinen tunnelma muodostuu myös tuntemuksista, kuten kosketuksesta ja tuoksuista. Ylellisen kylpyhuoneen matto tuntuu pehmeältä jalkojen alla, pyyhkeeseen on ihanaa kuivata kädet ja saippua tuoksuu miellyttävältä.

Päivitä kylpyhuoneen tekstiilit ylellisemmiksi versioiksi. Valitse laadukkaita pyyhkeitä, kuten vaikkapa Luhta Home, Finlayson tai Marimekko pyyhkeet. Uusi tarvittaessa myös kylpyhuonematto ja suihkuverho. Pehmeät ja paksut kankaat sekä kauniit yksityiskohdat voivat lisätä ylellisyyden tuntua. Ylellisyyttä luo myös ajattomuus: esimerkiksi suositut Marimekko pyyhkeet ajattomine kuoseineen osoittavat harkittua sisustusmakua.

Hanki kylpyhuoneeseen miellyttävän tuoksuista saippuaa. Satsaa myös saippuapullon ulkonäköön. Sijoita kylpyhuoneen tasoille tyylikkäisiin koreihin ylellisiä kylpytuotteita, kuten saippuoita, vartalovoiteita ja kasvonaamioita. Valitse tuotteita, jotka tulevat kauniissa pakkauksissa.

Voit hankkia tarvittaessa kylpyhuoneeseen ilmanraikastimen tai huonetuoksun. Tuoksukynttilä luo myös lämmintä tunnelmaa.

Näin voit lisätä kylpyhuoneen ylellisyyttä entisestään

Kylpyhuoneen valaistusta voi muuttaa pienilläkin toimenpiteillä, joilla voi olla suuri vaikutus tunnelmaan. Jos nykyinen valaistus on liian kirkas, vaihda lamppu himmeämpään tai lämpimämmän sävyiseen. Käytä himmennettäviä valaisimia tai lisää pehmeää valaistusta kynttilöiden avulla. Voit myös asentaa LED-nauhoja peilin tai kaapin alle, jolloin saat kauniin valaistuksen.

Valon määrään vaikuttavat myös kylpyhuoneessa mahdollisesti oleva ikkuna sekä peili. Jos ikkuna on pieni, sitä ei välttämättä kannata peittää verholla, jotta huoneeseen pääsisi mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Iso ja tyylikäs peili voi avata tilan ja lisätä kylpyhuoneen ylellisyyden tuntua. Valitse peili, jossa on koristeellinen kehys tai tyylikäs muotoilu. Voit harkita useiden peilien ryhmää tai peililaattoja, jotka antavat modernin ja ylellisen vaikutelman.

Kylpyhuoneen tunnelmaan ja ilmanlaatuun voi vaikuttaa myös viherkasvien avulla. Valitse helppohoitoisia kasveja, kuten saniaisia tai muita ilmankosteutta sietäviä kasveja. Kasvit tuovat raikkautta ja luonnollista tunnelmaa kylpyhuoneeseen.

Viimeistele ylellisen kylpyhuoneen sisustus

Kun olet järjestänyt tavarat, satsannut tekstiileihin, kohentanut valaistusta sekä lisännyt tunnelmaa, on aika tehdä viimeinen silaus kylpyhuoneen ylellisyyteen.

Lisää lopuksi kylpyhuoneeseen ylellisiä koriste-esineitä, kuten kynttilätelineitä, kimaltelevia maljakoita tai kiiltäviä koristepeilejä. Jos esineille ei ole sopivaa tilaa, huomioi yksityiskohdat esimerkiksi naulakossa tai kaapinovien vetimissä. Tyylikkäät yksityiskohdat voivat tehdä suuren vaikutuksen kylpyhuoneen ilmeeseen.

Jotta kylpyhuoneesi pysyy jatkossakin ylellisenä, pidä kylpyhuoneesi siistinä ja hyvin järjestettynä. Käytä säilytysratkaisuja, kuten koreja ja kaappeja, jotta voit pitää tarvikkeet poissa näkyvistä. Siisteys ja järjestys luovat aina ylellisemmän vaikutelman.

Tarvikkeet sisustukseen, järjestelyyn ja siivoukseen löydät kätevästi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Käy hakemassa inspiraatiota kylpyhuoneen uuteen sisustukseen varaamalla hotelliyö esimerkiksi Jyväskylä hotellit tai Oulun hotellit -sivulta.