Kalajaska

Valtakunnan kylähullu heitti Ylivieskassa kysymyksen: Me niin helposti ajatellaan, etteivät nuoret ole kiinnostuneita kylätoiminnasta, mutta olemmeko me heiltä suoraan kysyneet?

Valtakunnan viralliseksi kylähulluksi valittu iiläinen Anita Sievänen heitti ilmoille ideoitaan Ylivieskan Pylvään kylätalolla torstaina 4. toukokuuta järjestetyssä Buustia kylien kehittämiseen -illassa.

Kylähullu Anita Sievänen esitteli näkemyksiään Ylivieskan Pylväällä pidetyssä kyläillassa. Kuva: Anne-Mari Ojala

Paikalla tilaisuudessa oli Pohjois-Pohjanmaan Kylien edustajia sekä Valtakunnan Virallinen Kylähullu XVI Anita Sievänen, joka kannusti mukana olleita kylien edustajia rohkeaan kehittämiseen. Hänen mukaansa joissakin tapauksissa toimintoja voidaan myös kylien välillä yhdistää.

– Kun olen kierrellyt eri puolilla Suomea, niin olen nähnyt kuinka yhteistyön kautta kylien toimintaan on saatu uutta piristystä, kertoo Sievänen projektipäällikkö Anja Takkusen laatimassa tapahtumatiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sievänen esitteli illan aikana omaa rooliaan sparraajana ja kyläuskon vahvistajana.

– Kysytään rohkeasti nuoria mukaan kylätoimintaan, esimerkiksi päivittämään somekanavia. Me niin helposti ajatellaan, etteivät nuoret ole kiinnostuneita kylätoiminnasta, mutta olemmeko me heiltä suoraan kysyneet? Anita Sievänen kysyi.

Pylvään kylätalolle oli rakennettu kahviaiheinen näyttely, jota Hannele Ropposen virkkaamat patalaput värittivät. Kuva: Anne-Mari Ojala

Illassa oli mukana myös hyvinvointialue Pohteen osallisuus- ja yhdyspintapäällikkö Marjo Riitta Tervonen, joka kertoi Pohteen toiminnasta.

Vapaaehtoistoiminnan ALVA-hankkeen Anitta Anunti ja Sami Vuolteenaho esittelivät laajaa vapaaehtoistoimijoille suunnattua koulutus- ja tietotarjontaa, mitä on tarjolla Raudaskylän kristillisen opiston kautta. ALVA-hankkeen edustajat kannustivat kuulijoita tekemään esityksiä siitä, millaista koulutusta kyläyhdistyksissä tai vapaaehtoistoiminnassa mukana olevat toivovat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Illan aikana käytiin keskustelua kylien tulevaisuudesta ja kylätoiminnan haasteista. Yhteinen tahtotila osallistujilla on selvä; kylät tarjoavat jatkossakin hyviä asuin- ja elinmahdollisuuksia kaikenikäisille ihmisille.

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Potkua kasvuun kyliltä -hanke ja Digiä ja taloutta -hanke, molemmat Rieska-Leaderin rahoittamia. Pylvään kylätalolle oli rakennettu myös kahviaiheinen näyttely, jota Hannele Ropposen virkkaamat patalaput iloisesti värittivät.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä