Mielipiteet

“Vai rinnastetaan suuntautuminen jo rikoksiin, hohhoi!” - Samaa sukupuolta olevien vihkiminen ja Pohde ovat jälleen mukana Kalajaskan tekstaripalstalla

Kalajokilaakson mielipidekirjoitusten ohella kansa ottaa kantaa asioihin Kalajaskan tekstaripalstalla.

Tekstaripalstalle tarkoitettujen kommenttien alkuun kirjoitetaan KJL SANANVALTA ja sen perään voi kirjoittaa mielipiteen. Numeroon 13525 lähetettävän viestin enimmäispituus on 160 merkkiä. Tekstareita otetaan vastaan myös WhatsAppina numerossa 050-3130 252.

Pistäkäähän luuri sauhuamaan ja lisää mielipiteitä tulemaan!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime aikojen keskusteluissa on pysynyt Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde. Lisäksi keskustelu jatkuu siitä, kun Ylivieskan kirkkoherra Eija Nivala vihki poikansa avioliittoon kirkon avioliittokäsityksen vastaisesti.

Tässä on viime aikojen tekstarikommentteja, joissa väki ottaa värikkäästi kantaa hyvin ajankohtaisiin asioihin:

Viime aikoina keskustelua on herättänyt se, että Ylivieskan kirkkoherra Eija Nivala vihki poikansa avioliittoon. Asiaan otetaan kantaa myös tekstareissa. Kuva: Clas-Olav Slotte

Vai rinnastetaan suuntautuminen jo rikoksiin, hohhoi! Ei riko ketään toista ihmistä kohtaan, jos kaksi aikuista välittää toisistaan ja haluaa julkistaa suhteensa. Hyvä Eija, olet henkilö joka uskaltaa ylittää normeja, hatunnosto sinulle koko elämäntyöstäsi seurakunnissa!

Nimimerkille "Rakkaus ja rajat": Olipa "outoa", kun kahden ihmisen rakkautta ja avioliiton solmimista verrataan väkivaltaan ja varkauteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Onko kirkko ainoa työnantaja, jonka työntekijä saa tehdä vastoin lakia, saamatta varoitusta tai potkuja? Toivottavasti kirkko päättää, että saman sukupuolen edustajat pitää joka papin vihkiä, ettei vellota 20 vuotta omantunnon kanssa.

Kaikille samat säännöt

Lakatkaa arvostelemasta Eijaa. Kuten Timo kirjoitti pappisvihkimyksessä luvataan "palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita". Senhän Eija on tehnyt. Olisiko pitänyt jättää palvelematta (vihkimättä), sekinhän olisi rikkonut pappislupauksen? Pappislupauksessa näyttäisi olevan selvä ristiriita.

Seurakuntalainen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voi hyvänen aika taas, mitä tämä sote-touhu ja Pohde saa aikaan. Ylivieskassa on vuosia ollut vanhusten vuorohoito/tilapäishoito Kotikartano 4:ssa. Paikkana hyvä ja kodinomainen. Sinne on saanut omaishoitaja loman ajan "viedä" rakkaan puolison. Hoito hyvä vaikka kiire sielläkin hoitajilla on. Siellä on moni vanhus odottanut paikkaa päästäkseen asumaan ympäri vuorokautiseen valvottuun palvelukotiin, koska kotona ei yksin pärjää. Mitä tekee Pohde ja sen päättäjät? Esihenkilöt ovat sitä mieltä, että nyt säästetään ja vanhukset, vuorohoidon asiakkaat siirretään Ylivieskan terveyskeskukseen. Sinne vuorohoito, tarjottimella viedään ruoka nenän eteen, sairaalavaatteet vanhuksilla, että näin. Kuntoutuvat varmasti, kun kolme laitetaan samaan huoneeseen. On muistisairaalla taas ihmettelemistä. Ja hoitajilla, ei kuunneltu heitä taaskaan. Raha ratkaisee. Hyvästi kodinomainen ympäristö. Niin murheellista taas vanhusten kannalta ja työntekijöiden. Hävetkää taas päättäjät. Ja ajatelkaa muuta kuin rahaa.

Voisiko kaatopaikka olla auki pidempään? Iltaisin neljän jälkeen ruuhka.

Työssäkäyvä

Tuhannet kiitokset sille ihanalle ihmiselle joka vei laukkuni Ykan Prismassa Infoon, kun olin unohtanut sen Prisman vessaan. Kyllä olin onnellinen ja kiitollinen ja helpottunut. Aivan itketti.

Hautausmaalla kävijät voisivat opetella lajittelemaan jätteet ja lukemaan ohjeistukset!

Kevennys: Mitä portinvartija sanoo asiakkaille Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa? Vastaus: Hus hus!

Uimahallin uinninvalvoja lauantaina 20.5.2023. Maksetaanko siitä, että tulet valvojan koppiin pelaamaan räiskintäpelejä? Näyttö näkyy hallin puolelle.

Hallin käyttäjä

Lisää aiheesta