Kalajaska

Ylivieska laajenee, mutta mihin kaikkiin suuntiin, pohdiskelee Eetu Kupulisoja pääkirjoituksessaan

Eetu Kupulisoja. Kuva: Jukka Lehojärvi

Ylivieskan Savarin alue ei saa ainakaan vielä kilpailijaa Taanilasta.

WasaGroup Oy on yhdessä Ylivieskan kaupungin kanssa selvitellyt muutaman viime vuoden aikana suuren liikekeskuksen rakentamista Taanilan alueelle.

Suunnitelmille lyötiin tältä erää piste maanantaina, kun Ylivieskan kaupunginvaltuusto totesi WasaGroupin kanssa solmitun aluekehityssopimuksen päättyneeksi. Liikekeskukseen olisi ollut tulossa junanvaunuja, mutta ei veturia, kuten kaupunginjohtaja Maria Sorvisto kuvaili.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

WasaGroupin kanssa solmitun yhteistyöprojektin kustannuksiksi kaupungille mainittiin aiemmin “enintään 25 000 euroa”. Oli lopullinen hintalappu mikä hyvänsä, kokonaan hukkaan sijoitettu summa ei mennyt, vaan jotain se eittämättä poikii jatkoon.

Ylivieskan palvelut painottuvat tällä hetkellä keskustaan ja Savariin.

Taanila-hankkeen akuuttina vaikutuksena saattaa olla jopa Savarin alueen vahvistuminen, koska osa Taanilaan tulossa olleista toimijoista saattaakin suunnata Savariin.

Kalajokilaakso kysyi tammikuussa 2022 lukijoilta, mitä kauppoja he haluaisivat Ylivieskassa nähdä. Toivelistalla olivat muun muassa H&M, Ikea, Tokmanni, Motonet, Rusta, Puuilo, Biltema ja Bauhaus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osa noista on täysin realistisia. Ylivieska on kasvava kaupunki, jota suuret ketjutkin eittämättä kiinnostavat. Näin siitä huolimatta, että alueen kokonaisväkimäärä on laskussa.

Jos mainituista ketjuista yksikään tulisi Ylivieskaan, siinä saattaisi olla se kaupungin kaipaama veturi kiinnostuksensa osoittaneille vaunuille.

Niin tai näin, uuden komean koulun saanut Taanila on sen verran lähellä keskustaa, että on vain ajan kysymys, milloin koulu saa seuraa muista palveluista.

Päättyneelle projektille ajat eivät olleet suotuisat. WasaGroupkin mainitsi, että ajankohta oli hankala koronan ja Venäjän hyökkäyksen aiheuttamien markkinan epävarmuuksien vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka Taanilan liikekeskushanke ei juuri nyt toteutunut suunnitellussa muodossa, Ylivieskan laajeneminen ei pysähdy. Siitä pitävät huolen kaupungin muut hankkeet sekä ennen kaikkea kaupungissa toimivat yrittäjät.

Keskiviikon Kalajaskasta löytyvät tänään (19.4.) Yrittäjävoima-teemasivut. Ne todistavat pähkinänkuoressa, kuinka vireää kaupungin yrityselämä on.

Teollisuusalan yritykset pitävät huolta, että Ylivieska laajenee ainakin Oulaisten suuntaan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuussa Junnikankankaan teollisuusalueen kaavan.

Julkisuuteen ei ole vielä hiiskuttu, millaisia kaloja Ylivieskan haaviin on Junnikankankaan suhteen uimassa, mutta kiinnostusta on ollut ja kenties jotain sopimuksiakin on jo tehty.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä