Viihde

Ylivieskan kirjasto repäisi videolla, josta ei farkkua ja sääntöjen rikkomista puutu – Joko näit tämän?

Tätä videota kommentoi Instagramissa jopa Uuden musiikin kilpailu sekä itse Windows95Man, jonka kappale No Rules on inspiraation alku. Kuvakaappaus kirjaston somesta. Kuva: Jenni Kankaanpää

Tänään on se päivä, kun Euroviisut valtaa jälleen kansan televisiot ensimmäisellä semifinaalilähetyksellään. Kilpailu on tuonut jälleen mukanaan viisuhuumaa, joka on levittäynyt nyt myös Ylivieskan kaupunginkirjastoon. Kirjasto nimittäin julkaisi sosiaalisen median kanavillaan aiheeseen liittyvän hupivideon viime viikon perjantaina. Instagramissa videota kommentoi itse Windows95Man sekä Uuden musiikin kilpailu profiileillaan.

Ylivieskan kirjaston julkaisemalla videolla rikotaan lähes jokaista sääntöä, joka kirjastossa saattaa olla. Jokainenhan tietää esimerkiksi, että lainakirjoja käsitellään varoen. Niiden parissa ei syödä, juoda tai niitä ei vaaranneta mitenkään muutenkaan. Kysyimme kirjastonjohtaja Janne Koskelta lisää videosta.

Miltä sääntöjen rikkominen tuntui?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Välillä sääntöjen rikkominen tuntuu vapauttavalta, Koski naurahtaa puhelimessa.

Hän kertoo, että videon idea syntyi viisukappaleesta No Rules, jolla Windows95Man edustaa Suomea tämän vuoden kilpailussa.

– Siinä sanotaan, että ei sääntöjä. Koko videon idea lähti meidän informaatikko Elina Nurkkalalta ja kuvausten edetessä niitä aiheita keksittiin lisää.

– Meillä on huippu työyhteisö ja hauska tehdä tämmöistä videota.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koski kertoo, että videon kuvaamiseen meni noin päivä. Leikkaus tapahtui Nurkkalan näpeissä muiden töiden ohessa. Lopputekstien aikana katsoja saa huokaista helpotuksesta. Niissä kerrotaan, että kirjaston kokoelmassa olevaa aineistoa ei vahingoitettu kuvauksissa.

Ollaanko kirjastolla kovia viisufaneja?

– Osa ainakin katsoo ja omasta puolestani toivon, että Suomi pääsee finaaliin. Euroviisut on sen verran suuri spektaakkeli, jota mielellään seuraa vaikkei niin suuri fani tai tämän tyylistä musiikkia kuuntelisikaan, hän päättää.

Vastaa myös gallupiin:

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä