Paikallisuutiset

VR: Ylivieskan aseman odotustilat pysyvät auki – Töhrityille tiloille tilattu siivous ja ilkivallan tekijää odottaa vahingonkorvausvaade

Ylivieskan rautatieaseman odotustiloja oli sotkittu huolella perjantai-iltana. VR Group Matkustajaliikenne on tilannut siivouksen. Mikäli tekijät saadaan vastuuseen heille lähtee myös vahingonkorvausvaade.
Ylivieskan rautatieaseman odotustiloja oli sotkittu huolella perjantai-iltana. VR Group Matkustajaliikenne on tilannut siivouksen. Mikäli tekijät saadaan vastuuseen heille lähtee myös vahingonkorvausvaade. Kuva: Arkistokuva Arja Kangas

Ylivieskan rautatieaseman ilkivallan teon kohteeksi joutuneet odotustilat pysyvät auki, mikä lienee näin talvea vasten huojentava tieto junamatkustajille.

– Ylivieskan aseman odotustila on auki normaalisti eikä toistaiseksi ole suunnitelmia rajoittaa aukioloa. Joillain asemilla tilojen aukioloa on valitettavasti jouduttu rajoittamaan siksi, että vahingonteot ovat olleet jatkuvia ja kustannuksiltaan niin suuria, että auki pitäminen edes palvelumielessä ei ole kannattavaa,Katariina Tuominen VR:n viestinnästä kertoo ja jatkaa:

– Tällaisissa tapauksissa teemme ilkivallasta rikosilmoituksen ja vaadimme vahingonkorvausta, mikäli tekijä saadaan kiinni. Odotustilaan on tilattu siivous.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Odotustiloja sekä asematunnelia töhrittiin spray-maalein perjantai-iltana Ylivieskassa. Poliisi tutkii tapausta, ja tutkittavana on useita vastaavanlaisia töhrimistapauksia Ylivieskasta. Poliisilla ei alkuviikosta ollut uutta kerrottavaa tutkinnasta.

Katariina Tuominen VR:ltä toteaa, että ilkivalta on valitettavan yleistä.

– Joskin asemiin kohdistuvaa maalaamista tapahtuu suhteellisen vähän. Asemilla tapahtuu yleisesti jonkin verran muuta ilkivaltaa, kuten rikkomista tai pientä töhrimistä.

VR Group Matkustajaliikenne on Ylivieskan rautatieaseman tiloissa vuokralaisena Senaatti Asema-alueet Oy:llä, jossa on myös tieto ilkivallasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Senaatti Asema-alueiden Pohjois-Suomen ylläpitoryhmän päällikköEsko Pyhtilä toteaa Ylivieskan rautatieasemarakennuksen olevan suojeltava rakennus ja maakunnallisesti arvokas kohde. Rautatieasemarakennus on otettu käyttöön 1886.

Lue aikaisemmat uutisoinnit aiheesta:

Ylivieskassa sotkettiin rautatieasemaa räikeästi perjantai-iltana – Poliisi sai ilkivallasta useamman ilmoituksen

Ylivieskassa tehty töhryjä liiketilojen seiniin ja jopa autoon jo aikaisemminkin syksyn aikana – Poliisi selvittää asiaa: "Vaikuttaa siltä, ettei ymmärretä vahingon määrää"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä