Paikallisuutiset

Onnistuuko sinulta luusopan ja kaljavellin keitto? 50 vuotta vanha Kalajokilaakso kertoo sieviläisen pitokokin ohjeet vanhan kansan herkkuruokiin

Luusoppa ja kaljavelli olivat perinteisesti juhlien jälkeen valmistettua arkiruokaa. Niiden valmistustaito oli jo 50 vuotta sitten katoamassa.
Luusoppa ja kaljavelli olivat perinteisesti juhlien jälkeen valmistettua arkiruokaa. Niiden valmistustaito oli jo 50 vuotta sitten katoamassa. Kuva: Hanna Soini

Luonnistuuko sinulta luusopan ja kaljevellin keittäminen? Jos ei, niin tämä juttu kertoo sinulle tarvittavat vinkit vanhan kansan herkkuruoista.

Kotitalouskerhon naiset nimittäin keittivät Sievin "kansallisruokaa" luusoppaa eli lihavelliä sekä kaljavelliä sieviläiseen tapaan pitokokkiIida Kotilaisen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä