Pääkirjoitukset

“Kalajokilaakson kesään kannattaa tutustua“ - Lue täältä Kalajaskan kesälehden pääkirjoitus, mukana on linkki näköislehteen

Kesä tulee jälleen – ja yhtä varmasti Kalajaskan kesälehti.

Kesälehti ei pyri olemaan kattava kooste siitä, mitä kaikkea tämä kesä näillä kulmilla tarjoaa. Kaikkea ei voi koota yhteen kesälehteen, eikä se toki ole tarkoituskaan.

Haluamme kuitenkin tarjota lukijoille pienen välähdyksen siitä tapahtumien ja elämysten laajasta kirjosta, mitä alueelta löytyy. Juttujen ja mainosten muodostamasta kokonaisuudesta voi saada jo käsitystä siitä, millaisia mahdollisuuksia on tarjolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos kiinnostut, niin voit tutustua itse kohteisiin, sillä niitä riittää.

Kesämatkailusta puhuttaessa Kalajoki on luonnollisesti tämän alueen ykköskohde pitkine hiekkarantoineen ja merellisine harrastusmahdollisuuksineen. Kalajoen Hiekkasärkkien yöpyjämäärät ovat omissa lukemissaan, minkä lisäksi Kalajoki houkuttelee hyvällä säällä myös suuret joukot päivävierailijoita.

Tässäkin tilanteessa yhden paikkakunnan vetovoimasta hyötyvät myös muut. Aivan varmasti Kalajoelle muualta saapuvista matkailijoista osa kurvaa lomallaan tutustumaan esimerkiksi Ylivieskan liike-elämän runsaaseen tarjontaan, joka tunnetaan kauempanakin. Myös Ylivieskan uusi kirkko on houkutellut paikalle väkeä ympäri maata.

Koronapandemian vuosina kotimaan matkailussa tapahtui kasvuharppaus. Matkustamisen rajoitusten aikana yhä useampi suomalainen näki kotimaan matkailun ja luonnon mahdollisuudet aivan uusin silmin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Väki alkoi liikkua luonnossa, ja kotimaisissa matkailukohteissa tehtiin paikoitellen jopa ennätystuloksia. Sittemmin tilanne on tasoittunut, mutta väittäisin, että koronan jälkeen moni suomalainen näkee luontokohteet uusin silmin – niin kaukana kuin lähelläkin.

Toki siitä seurasi myös lieveilmiöitä, kuten roskaamista. Siksi haluan yhä tähdentää sitä, että meidän kaikkien tulee muistaa kunnioittaa niitä paikkoja ja luontokohteita, joissa kuljemme.

Se ei ole keneltäkään pois – päinvastoin.

Varmasti noina vuosina monen silmät avautuivat myös sen suhteen, mitä kaikkea mielenkiintoista saattaa löytyä ihan lähiympäristöstä ja lähikunnista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös lähimatkailu koki jonkinasteisen uuden nousun koronavuosina. Tästäkin kesälehdestä löytyy monia hyviä syitä muistaa myös lähimatkailu ja lähialueen kesätarjonta.

Ja jos luet tätä lehteä jossain kauempana, niin tervetuloa tutustumaan! Täältä löytyy paljon kokemisen arvoista myös tänä kesänä.

Kirjoitus on Kalajaskan tämän vuoden kesälehden pääkirjoitus. Lehden löydät täältä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä