torstai 15.4.2021 | 16:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulaisissa varmistui tiistaina kaksi uutta koronatartuntaa – Kaupunki kehottaa kuntosali Femoriksella sunnuntaina käyneitä tarkkailemaan oireitaan

Ismo Kunelius
Ti 19.1.2021 klo 12:13 | päivitetty ti 13:27

Kalajokilaaksossa oli tiistaina edelleen hiljaista terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartalla, mutta naapurijokilaakson tilanne ei ollut yhtä hyvä. Oulaisten kaupunki tiedotti tiistaina, että 19.1.2021 Oulaisissa on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Tiedotteen mukaan Oulaisten alueella koronavirukselle on altistunut noin kymmenen ihmistä. Kaikki altistuneet asetetaan tiistain aikana karanteeniin.

– Tapauksiin liittyen kuntosali Femoriksella sunnuntaina 17.1. klo 9–10.30 olleita ihmisiä pyydetään tarkkailemaan oireitaan, ottamaan yhteyttä kotipaikkakuntansa terveyskeskukseen ja hakeutumaan koronatestiin, jos ilmenee koronavirustartuntaan viittaavia oireita, opastaa kaupunki tiedotteessaan.

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Harri Pennanen korostaa, että Juho Oksan koululla ei ole tapahtunut altistumisia oppilaiden tai opetushenkilökunnan keskuudessa.

Oulaisten kaupunki kehottaa kuntalaisia noudattamaan jatkossakin sekä valtakunnallisia että paikallisia koronasuosituksia.

Pyhäjoki nousi perjantaina THL:n koronakartalle, jonne kootaan vähintään viiden tartunnan paikkakunnat. Lisäksi Pyhäjoen kunta tiedotti maanantaina, että Pyhäjoen kehitysvammayksikkö Niittykodissa on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on 12.

– Altistuneet ovat saaneet henkilökohtaisesti tiedon asiasta, ja heidät on asetettu karanteeniin, kunta ilmoittaa.

Alueen muissa kunnissa koronaa on noussut THL:n kartalle seuraavasti: Alavieska 5, Kalajoki 8, Nivala 27, Reisjärvi 12, Sievi 23, Haapavesi 21 ja Ylivieska 55.

Koko maassa tilastoitiin tiistaina THL:n kartalle 217 uutta tartuntaa. Yhteensä koronatapauksia on tilastoitu epidemian alusta lähtien 40 722.

Oulaisten kaupunginhallitus päätti maanantaina lievennyksistä koronarajoituksiin.

Alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaa avataan rajatusti. Mikäli harrastuksen luonne ei sisällä lähikontakteja, ei erityisiä pienryhmäjärjestelyjä tarvita. Jos taas harrastuksessa on luonnostaan lähikontakteja (esimerkiksi jääkiekko, jalkapallo), sallitaan harrastaminen korkeintaan kymmenen henkilön pienryhmissä. Huoltajien pääsy harrastetiloihin kielletään.

Nuorisotilat avataan lasten ja nuorten käyttöön turvavälejä ja maskisuosituksia noudattaen. Myös kirjasto avataan yleisölle. Uimahallia ei tässä vaiheessa avata harrastustoiminnalle. Lukion abiturienttien opetus järjestetään ylioppilaskirjoitusten lukulomaan saakka.

Nämä kaupunginhallituksen päätökset ovat voimassa 1. helmikuuta asti. Kaupunginhallitus voi tarvittaessa kokoontua päättämään toimenpiteiden muuttamisesta, mikäli koronatilanne sitä edellyttää.

Uutista on päivitetty kello 13.25 Oulaisten kaupungin tiedotteella.

Lue myös: Kalajoki päivitti koronarajoituksiaan ja suosituksiaan: Alle 18-vuotiaiden alle kymmenen hengen ryhmäharrastustoiminta voi käynnistyä

#