torstai 2.7.2020 | 08:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Talkoolaiset toteuttavat herättäjäjuhlat ensi viikonloppuna nettiin – Kauhavan herättäjäjuhlat siirtyvät vuodella eteenpäin

Anne Mattila
Ma 29.6.2020 klo 15:44

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat, herättäjäjuhlat, keräävät vuosittain 20 000–30 000 osallistujaa paljaan taivaan alle veisaamaan Siionin virsiä ja kuuntelemaan lyhyitä puheita. Ainakin yhtä tärkeää juhlilla on myös ”seurustelun sakramentti” eli tuttujen tapaaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen.

– Pyrimme siihen, että herännäistapahtumiin olisi helppo tulla, toteaa Herättäjä-Yhdistyksen yleissihteeri Kalle Hiltunen ja jatkaa:

– Körttiläisyydessä on tavattu katsoa aika ymmärtävästi ihmisen vaelluksen moninaisuutta. Seuroissa on turvallinen tila.

Herättäjäjuhlien järjestäjänä on vuosittain vaihtuva paikkakunta ja seurakunta sekä taustaorganisaatio Herättäjä-Yhdistys.

1890-luvulta alkaen järjestetyt juhlat on peruttu kolmesti: Kaksi kertaa jatkosodan aikana ja kolmannen kerran kesällä 2020. Kauhavalle suunnitellut juhlat on siirretty ensi vuoteen, mutta se ei tarkoita, ettei herättäjäjuhlia tänä kesänä olisi.

– Välittömästi oli selvää, että vaikka fyysiset juhlat siirtyvät, etäjuhlat pidetään nettiradion kautta, Kalle Hiltunen kertoo.

– Olemme toteuttaneet jo vuodesta 2005 juhlilta nettiradiota Körttiradio-nimekkeen alla, kiitos vapaaehtoisten toimittajien. Tänä vuonna Körttiradion kautta toteutetaan juhlat etänä, mutta perinteisesti: seurat, konsertit, nuortenohjelma.

Erityisesti tänä kesänä Körttiradion väki toivoo hartaasti voivansa tuoda lohtua, iloa ja tunteen yhteisöllisyyden voimasta. Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen antaakin suuret kiitokset kaikille herännäisyyden parissa talkootyötä tekeville.

– Toimintamme ei olisi tässä laajuudessa ollenkaan mahdollista ilman vapaaehtoisia, jotka pyörittävät seuratoimintaa ja myös toteuttavat herättäjäjuhlat, hän sanoo ja jatkaa:

– Erikoisesti nyt poikkeusaikana, jolloin emme voi kokoontua yhteen normaalisti, vapaaehtoisuuden voima näkyy. Toivottavasti kuulijat löytävät etäherättäjäjuhlille, kuten toivomme heidän ensi vuonna löytävän Kauhavalle.

Etäherättäjäjuhlat järjestetään osoitteessa www.herattajajuhlat.fi perjantaista sunnuntaihin 3.–5. heinäkuuta. Jo torstai-iltana kuullaan perinteiseen tapaan talkooseurat.

#