torstai 2.7.2020 | 09:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suomen luonnon päivä pääsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa almanakkaan – Vielä ehtii mukaan runokisaan

Anne Mattila
Ma 29.6.2020 klo 15:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä. Päivää juhlitaan aina elokuun viimeisenä lauantaina, kuten on juhlittu jo vuodesta 2013 lähtien.

Suomen luonnon päivä on kansallisten juhlapäivien uusin tulokas. Se kirjattiin tästä vuodesta alkaen Yliopiston almanakkaan. Merkkipäivä löytyy nyt jokaisesta kalenterista.

Jo aiemmin tuttu liputus ja mustikkapiirakka saavat tänä vuonna seurakseen luontorunokilpailun, jonka tuomarina toimii rouva Jenni Haukio.

Suomen luonnon päivän saaminen kalentereihin on innostuneiden ja luontoa arvostavien suomalaisten yhteinen onnistuminen.

Sisäministeriö suosittaa liputusta maamme luonnolle 29. elokuuta. Liputa omalla tavallasi kotona tai retkellä ja näytä arvostuksesi luontoa kohtaan.

Jokaisella itseään kunnioittavalla merkkipäivällä on oma leivoksensa kuten laskiaispulla, runebergintorttu tai tippaleipä. Suomen luonnon päivän leivos on mustikkapiirakka. Sen voi paistaa evääksi retkelle tai samana päivänä järjestettävien ylioppilasjuhlien tarjoilupöytään. Kokeilunhaluiset nuotiokokkaajat valmistavat leivoksen itse tulella.

Heinäkuun puolessa välissä päättyvä runokilpailu Suomen luonnosta on saanut suomalaiset runoilemaan ahkerasti. Juhannukseen mennessä runoja on tullut yli 1 300. Vuonna 2020 suomalainen runous näyttäisi olevan kaunista ja luontoa romantisoivaa, mutta myös luontoa suojelevaa. Myös kevään ja kesän koronatilanne näkyy runoissa.

Runokilpailu päättyy 15. heinäkuuta. Kilpailun voittorunon valitsee rouva Jenni Haukio.

#