Paikallisuutiset

Alavieskalainen Teppo Sipilä ei jäänyt odottelemaan parempia aikoja vaan perusti vaimonsa kanssa yrityksen, jonka erikoisalaa on kattojen tiivistäminen: "Nyt on toimittava itse ja tehtävä jotain"

Taustalla on Tepon yli kymmenen vuoden kokemus kattotöistä sekä Miian aikaisempi työ talonrakentajana. Yhteinen yritys Casa-Rakennus Oy on erikoistunut julkisivu- ja tiivistysremontteihin.

Teppo Sipilän sylissä on malli, josta näkee erilaisia tiivistyskohteita kuten pystysauman ja piipunjuuren. Massan päälle voi myös maalata.
Teppo Sipilän sylissä on malli, josta näkee erilaisia tiivistyskohteita kuten pystysauman ja piipunjuuren. Massan päälle voi myös maalata. Kuva: Päivi Savela

Alavieskalaisessa Sipilän perheessä reagoitiin koronakriisiin perustamalla oma yritys. Toki vuosien harkinnan jälkeen.

– Olemme puhuneet paljon omasta yrityksestä ja miettineet, mitä voisimme tehdä ja missä olemme tosi hyviä ja mitkä ovat vahvuutemme,Teppo Sipilä kertoo.

Taustalla on Tepon yli kymmenen vuoden kokemus kattotöistä sekä Miian aikaisempi työ talonrakentajana. Yhteinen yritys Casa-Rakennus Oy on erikoistunut julkisivu- ja tiivistysremontteihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yrityksen ydinosaamista on erilaisten kattomateriaalien tiivistäminen saumattomalla ja säänkestävällä massalla, jolle annetaan viiden vuoden asennustakuu. Kyseessä on saksalaisen Enke-nimisen yrityksen valmistama takuutiivistystuote Enkopur.

Teppo Sipilä on käynyt maahantuoja RoofTechin koulutuksen ja saanut lisenssin tiivistystöiden tekemiseen. Tuote on hänelle tuttu aiemmasta työstä peltikattoremonttien parissa.

– Kun nyt tulivat koronan vuoksi huonommat ajat ja tiesin tuotteen olevan hyvä, päätin hankkia koulutuksen ja perustimme yrityksen, Sipilä sanoo.

Enkopur sopii kattojen pystysaumojen, vaakasaumojen, kourujen ja pistoreikien tiivistämiseen. Myös seinäliitokset, piippujen tyvet, kattoikkunat, lasikatteet ja jiirit saattavat kaivata tiivistämistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuote sopii myös uusien kattojen haastaviin rakenteisiin jo rakentamisvaiheessa.

– Esimerkiksi julkisissa rakennuksissa on paljon kouruja, jotka ovat tosi pitkiä tai rakennettu niin, että niitä on työläs vaihtaa. Tiivistäminen on vain murto-osa vaihtamisen hinnasta, Sipilä sanoo.

Omakotitalon julkisivun ja katon tarkistaminen kuuluu omaisuuden ylläpitoon. Turvallisinta on pyytää ammattilainen tekemään se.

Tiivistäminen voi myös siirtää kattoremonttia sopivampaan ajankohtaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on edullinen vaihtoehto, jos ajatellaan kattoremontin tekoa. Jos katto toimii mutta siinä on vuotokohtia, niin tiivistäminen kannattaa. Silloin voi siirtää kattoremonttia jopa viidellä vuodella eteenpäin, Sipilä sanoo.

Samalta valmistajalla on olemassa hätäaputiiviste, jota voi käyttää hätätilapaikkana. Sen etuna on, että tiivisteen voi laittaa kosteallekin pinnalle aina -20 asteeseen saakka.

Teppo Sipilän mielestä koronakriisi vaatii oma-aloitteisuutta. Tämä on taustalla oman yrityksen perustamisessa.

 – Nyt on synkkä tilanne Suomessa, kun kaikki on niin epävarmaa. Olen aina tykännyt olla askelen edellä, kun ei tiedä, kuinka tulee käymään.

Sipilät ovat yritteliäs pariskunta. Teppo on töissä tarjouslaskijana Kannustaloilla Kannuksessa. Miia ajaa päätyökseen taksia, mutta myös Tepolla on taksilupa.

– Olemme luonteeltamme aktiivisia, mutta kaikkein tärkeintä meille on toimeentulo ja töiden tekeminen lasten eteen niin, että heillä olisi mutkatonta ja helppoa elämä, Sipilä sanoo.

Sipilät ovat tottuneet tekemään töitä yhdessä. Molemmat tekevät katto- ja maalaamistöitä, ja Teppo antaa tunnustusta taitavammalle Mialle, joka on ulkomaalannut useita rakennuskohteita.

Teppo Sipilän mielestä nykyiset olosuhteet ajavat tilanteeseen, jossa on pakko toimia.

– Minä en ole sellainen ihminen, joka jää odottamaan parempia aikoja. Nyt on toimittava itse ja tehtävä jotain.

Fakta

Teppo Sipilä

Ikä: 35

Kotipaikka: Alavieska

Koulutus: Kirvesmies/talonrakentaja, tuotantotalouden insinööri AMK

Työt: tarjouslaskija Kannustalolla, oma yritys Casa-Rakennus Oy Miia-vaimon kanssa

Perhe: Aviovaimo, 12-vuotias tytär ja 9-vuotias poika

Harrastukset: Karate ja kuntosali

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä