Paikallisuutiset

Etävapun jälkeen hybridikokous Ylivieskan valtuustosta – Korona pisti uusiksi PaikallisTV:n kevään lähetyskalenterin

Veli Lesell ja Tero Mononen pääsivät vapunaattona testailemaan, miltä Etävappu-studio voisi näyttää virtuaalisessa ympäristössä.
Veli Lesell ja Tero Mononen pääsivät vapunaattona testailemaan, miltä Etävappu-studio voisi näyttää virtuaalisessa ympäristössä. Kuva: Pirjo Kunelius

Vapunaattona aamutuimaan PaikallisTV:nVeli Lesell jaTero Mononen ovat virittämässä Etävappu-tapahtuman virtuaalistudiota Kulttuurikeskus Akustiikan lavalle.

– Etävapussa on paljon esiintyjiä, eivätkä he kaikki voi olla koronarajoitusten vuoksi yhtä aikaa lähetyksessä. Näin ollen osa ohjelmaosuuksista on tallennettu ennakkoon, Veli Lesell kertoo.

Telkkarimiehet virittävät vihreää kangasta taustaksi, jonka avulla voidaan luoda keinotekoinen ympäristö livelähetykseen. Takavuosien kuvat Ylivieskan vapputorilta välittävät kansanjuhlan virettä kotikatsomoihin Etävappu-lähetyksen myötä vapunpäivänä kello 11 alkaen, koska nyt kaupunki on sulkenut vapuksi torin yleisöltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun Veli Lesell on puikoissa Etävappu-tapahtumassa, niin lähes samaan aikaan Tero Mononen hoitaa puoliltapäivin alkavan PaikallisTV:n lähetyksen Nivalan perinteisestä Tillaripatsaan lakituksesta kaikkine ohjelmanumeroineen.

Molemmat vappulähetykset pääsee myöhemminkin katsomaan PaikallisTV:n sivulta tallenteena, joten lähetysten osittainen päällekkäisyys ei ole haitaksi.

Ensi maanantaina PaikallisTV välittää Ylivieskan kaupunginvaltuuston hybridikokouksen, ja tämä on jälleen jotain ihan uutta näillä leveyspiireillä.

– Olemme striimanneet toki aikasemminkin valtuustokokouksia, mutta nyt kokousväkeä ei ole missään fyysisesti koolla. Kokouspaikalla Akustiikassa on lähinnä kaupunginjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja. Valtuutettujen ja viranhaltijoiden puheenvuorot poimitaan nettikokousympäristöstä, ja me kokoamme lähetyksen kuin palapelin, Veli Lesell kuvailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kunnat ovat pakkosaumassa valtuustokokousten kanssa, koska ne ovat julkisia ja avoimia tapahtumia, joten ne on välitettävä verkkoon. Kokousta ei voi järjestää pelkkänä Teams-kokouksena, sillä suljettuja kokouksia ei yleisö pääse seuraamaan.

Koronapandemia pisti lähes täysin uusiksi myös PaikallisTV:n kevään kalenterin.

Tero Mononen muistelee tilannetta, kun koronapandemian poikkeusolot alkoivat painaa päälle maaliskuun puolivälissä.

– Perjantaina totesimme Velin kanssa tilanteen. Välitimme vielä lauantaina Oulusta yhden nyrkkeilymatsin, jonka järjestäminen oli ihan hilkulla ja seuraavana maanantaina olikin jo luentotilaisuus peruttu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Urheilussa futsal-kausi lopetettiin ja lasten maakuntaviestihiihto peruuntui. Samassa rytäkässä peruuntui tai siirtyi myös konsertteja ja luentoja.

– Painissa oli sovittu neljän ison SM-tasoisen kisaviikonlopun lähetykset, joten ne siirtyivät syksylle, Veli Lesell mainitsee.

Kalenteri alkoi kuitenkin täyttyä ihan uusilla jutuilla. PaikallisTV on striimannut esimerkiksi jumalanpalveluksia sekä suljettuina lähetyksinä vain lähiomaisten käyttöön hautajaisia.

– Haapavedeltä välitämme Sisältöä kulttuuripitäjästä -lähetyksiä eli konsertti ja lauantaitanssit ovat jo pidetty ja ensi tiistaina on tulossa lähetys Hengellisiä lauluja kotikirkosta -tilaisuudesta, Tero Mononen kertoo ja jatkaa toteamalla, että paikallisuus kiinnostaa ja katsojamäärät ovat nousussa.

Vielä jotkut tapahtumajärjestäjät pelkäävät, että striimattu lähetys vähentäisi yleisömäärää varsinaisessa tapahtumassa ja nyt puhutaan normaalioloista.

– Tosiasiassa tilanne on ihan päinvastainen; lähetykset voivat tuoda uusia katsojia paikan päälle, jotka ovat ensin tutustuneet esimerkiksi urheilulajiin striimatun lähetyksen välityksellä, Veli Lesell sanoo.

Tästä linkistä pääset suoraan Etävappuun vappupäivänä kello 11.

PaikallisTV.fi

PaikallisTV tuottaa yhdessä kuntien, urheiluseurojen, yhdistysten ja yritysten kanssa suorana lähetyksenä ohjelmaa niiden omilla paikkakunnilla.

PaikallisTV on kahden ylivieskalaisyrityksen eli Videopalvelu Veli Lesellin sekä Tero Monosen perheyrityksen Tarinamaailman yhteinen palvelu. He tuottavat ja kuvaavat lähetykset. Molemmilla yrityksillä myös laajasti omia palveluja.

PaikallisTV on perustettu syksyllä 2018.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä