torstai 2.4.2020 | 12:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tero Seppälällä lupaava alku ampumahiihdon MM-kisoissa – Suomi yhdeksäs sekaviestissä

Ismo Kunelius
To 13.2.2020 klo 17:09 | päivitetty to 19:42

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ampumahiihdon MM-kisat starttasivat torstaina Italian Anterselvassa sekaviestillä. Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä pääsi kisatuntumaan heti avauspäivänä, jonka ohjelmassa oli sekaviesti.

Mari Ederin, Kaisa Mäkäräisen, Tero Seppälän ja Olli Hiidensalon muodostama Suomen joukkue sijoittui kisassa yhdeksänneksi. Kultaa otti Norja, hopeaa Italia ja pronssia Tshekki.

Tero Seppälä hoiteli oman kolmososuutensa lupauksia herättävästi. Kaisa Mäkäräinen päästi haapajärvisen baanalle kymmenentenä minuutin ja neljä sekuntia kärjen takana. Nopealla rytmillä ampumapaikoilla laukonut Seppälä käytti sekä makuu- että pystyammunnassa yhden varapatruunan ja kohenteli Suomen sijoitusta parilla pykälällä.

Suomi oli viestissä parhaimmalla sijallaan, kun Seppälä tuli viimeiseen vaihtoon kahdeksantena yhdessä Venäjän joukkueen kanssa. Eroa kärkeen oli minuutti ja 13 sekuntia. Seppälä oli Yle Urheilun haastattelussa tyytyväinen MM-kisojen avaukseensa.

– Hyvä kisa. Tosin hiihdin kuudesta kilometristä viisi siten, että vedin. Porukassa olisi saattanut päästä laskuosuuksilla paremmin, mutta ihan hyvin meni, hän analysoi.

Ampumapaikkojen varapatruunatkaan eivät painaneet kisassa.

– Melkein kaikki käyttävät varapatruunoita, joten yksi vara ei ole katastrofi. Myös hiihto oli hyvä ja huolto oli löytänyt kisaan hyvän suksen – pystyin vielä jättämään Venäjän loppukirissä, Tero Seppälä kommentoi.

Suomen avausosuus ei ollut paras mahdollinen, sillä Mari Eder joutui käyttämään heti makuupaikalla kolme varapatruunaa. Pystypaikan Eder selvitti yhdellä varapatruunalla ja tuli vaihtoon 12:ntnena.

– Makuupaikan ohilaukaukset olivat nippa nappa -rajoja. Tunne oli hallittu, joten oli harmi, että ero venähti noin isoksi, kommentoi Eder 41 sekunnin eroa osuuden nopeimpiin joukkueisiin.

Kaisa Mäkäräinen joutui käyttämään makuupaikalla yhden varapatruunan ja pystypaikalla kaksi. Sijoitus koheni kahdella, mutta vaihdossa Mäkäräinen oli tyytymätön suoritukseensa. Hän totesi, ettei saanut kisoihin sellaista starttia kuin toivoi.

– Huono kokonaisuus. Odotin hiihdolta enemmän – ja ammunnalta myös, Mäkäräinen kiteytti.

Olli Hiidensalo onnistui ampumapaikoilla. Makuupaikalla hän käytti yhden varapatruunan ja pystypaikan Hiidensalo hoiteli nollille suoraan lippaalta. Maalisuoralla hän kävi vielä tiukkaa kisaa kahdeksannesta sijasta, joka meni niukasti Itävallalle. Eroa Norjaan oli minuutti ja 40 sekuntia.

Perjantaina Anterselvan MM-kisojen ohjelmassa on suomalaisittain mitalitoiveita herättävä laji, kun Kaisa Mäkäräinen lähtee hakemaan menestystä naisten pikamatkalta.

Tero Seppälän kisat jatkuvat lauantaina miesten pikamatkan kilpailulla.

#