maanantai 13.7.2020 | 10:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Mikko Yliverrosesta Raution Kisailijoiden uusi puheenjohtaja – Painonnostaja Gerta Jürgenson Vuoden menestynyt nuori

Ismo Kunelius
Ma 2.12.2019 klo 11:34

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Raution Kisailijoiden puheenjohtaja vaihtuu. 16 vuotta seuraa johtanut Tapio Pernu luopui tehtävästään ja syyskokous valitsi Kisailijoiden uudeksi puheenjohtajaksi Mikko Yliverrosen. Uutena varapuheenjohtajana aloittaa Anna-Maria Tokola. Johtokuntaan valittiin uutena jäsenenä Sari Alatalo.

Raution Kisailijoiden muut johtokunnan jäsenet ovat sihteeri Vesa Hihnala, Pekka Torvi, Tapio Pernu, Eija Mustasaari, Vilho Hihnala, Anssi Ainali, Jaakko Hihnala, Alpo Murtoniemi, Jarkko Mäenpää, Raimo Polet ja Juha Mäntylä.

Seuran hiihtojaostoa johtaa Raimo Polet, painonnostojaostoa Eija Mustasaari, kädenvääntöjaostoa Anssi Ainali, ravintolatoimikuntaa Eila Mäntylä, nuoriso- ja kuntoliikuntajaostoa Urpo Sipilä ja yleisurheilujaostoa Vilho Hihnala. Voimanoston yhdyshenkilö on Jukka Ainali.

Painonnosto on tällä hetkellä Raution Kisailijoiden selkeä ykköslaji ja se näkyy myös seuran ensi vuoden toimintasuunnitelmassa. Punttikoulu on osa seuran menestyksekästä ja valtakunnallisesti palkittua painonnostoyötä ja laji kokoaa säännöllisen harjoittelun pariin laajan joukon paikallisia lapsia ja nuoria.

Raution Kisailijat nimesi yhdeksi ensi vuoden painopistealueeksi liikuntapaikkojen kehittämisen. Kesän Rautio-viikolla seura järjestää muun muassa lasten olympialaiset, voimamiestapahtuman, Haaralan lenkin sekä vammaisten kisat. Painonnostossa seura järjestää kansallisia, piirikunnallisia ja jäsentenvälisiä kisoja. Kuntoilussa suosiossa ovat lentopallo ja sähly.

Raution Kisailijat piti syyskokouksen yhteydessä myös kauden päätöstilaisuuden, jossa se palkitsi 32 urheilijaa, jotka ovat saavuttaneet menestystä muun muassa EM- ja SM-tasolla. Vuoden menestyneen nuoren palkinnon sai painonnostaja Gerta Jürgenson, jonka saavutuksiin kuului 15-vuotiaiden Suomen mestaruus. Vuoden kuntoiluteosta palkittiin kaukalon kunnostanut Kärkisen kyläyhdistys ja Eeva Karhulahti sai palkinnon vuoden talkoolaisena ja ”mieleenpainuvasta teosta”.

Muut palkitut olivat Ainali Anssi, Torvi Sami, Heikkilä Sakari, Koski Paula, Luotsinen Johannes, Mustasaari Eija, Roukala Markku, Rättyä Keijo, Palosaari Eerika, Ainali Jukka, Korkeasaari Pirjo, Paananen Mika, Salmi Seppo, Seppälä Arto, Simi Olavi, Torvi Pekka, Rättyä Vilma, Simonen Antti, Tokola Anna-Maria, Hihnala Jaakko, Keskisipilä Olli, Koski Jenna, Löfbacka Jens, Mäntylä Juha, Oikarainen Juho, Roukala Rebekka, Salmela Eetu sekä punttikouluryhmän Linnea Leppikorpi, Sini Kangas, Aapo Leppikorpi ja Kalle Poranen.

#