Paikallisuutiset

Ylivieskassa levitetty uusnatsisymboliikalla varustettuja tarroja katupylväisiin ja lehtisiä postilaatikoihin – Järjestö kertoo vaikuttavansa yhteiskuntaan kaduilla eikä äänestyskopeissa, järjestää myös kamppailutapahtumia

Avoimesti kansallissosialistiseksi liikkeeksi itseään kuvaava Kohti Vapautta! on liimannut syksyn aikana muun muassa propagandatarroja Ylivieskan keskustaan sekä Savarin alueelle. Osa materiaalista on varustettu hakaristisymbolein.
Avoimesti kansallissosialistiseksi liikkeeksi itseään kuvaava Kohti Vapautta! on liimannut syksyn aikana muun muassa propagandatarroja Ylivieskan keskustaan sekä Savarin alueelle. Osa materiaalista on varustettu hakaristisymbolein. Kuva: Arja Kangas

Ylivieskaan on levitetty syksyn aikana kansallissosialistista materiaalia katupylväisiin ja yksityisihmisten postilaatikoihin. Tarroissa ja lehtisissä kansaa kehotetaan kaduille ja taistelemaan itsenäisyyden puolesta. Propagandaa on levitetty keskustaan sekä Savarin alueelle ja lisäksi lehtisiä on jaettu ainakin Pyörreperällä asuvien postilaatikoihin.

Tarroista päätellen asialla on Kohti vapautta! -liike, joka kertoo verkkosivuillaan tavoitteekseen kansallissosialistisen isänmaan. Liike käyttää logonaan natsisymboliikasta tunnetuksi tullutta hakaristiä. Lisäksi liike käyttää tarroissaan uusnatseihin liitettyä musta aurinko -symbolia.

– Tahdomme lopettaa massamaahanmuuton sekä korjata väestölliset ongelmat, joita aiempi löysä maahanmuuttopolitiikka on aiheuttanut. Tahdomme Suomen, jossa valkoiset suomalaiset eivät pelkää joutuvansa vähemmistöksi, verkkosivuilla kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ryhmän tavoitteena on myös taloudellisesti omavarainen hallitus ja rahajärjestelmä, joka ei ole riippuvainen ulkomaalaisista pankeista. Liikkeen sivuilta selviää, että liike toimii ainakin joiltakin osin bitcoin- ja monero-virtuaalivaluutan turvin.

Liikkeen mukaan Suomessa toimii tällä hetkellä useita paikallisryhmiä, jotka värväävät uusia jäseniä sekä järjestävät muun muassa poliittista vaikutustoimintaa, kamppailulajiharjoituksia ja sisäistä koulutusta. Tietoa siitä, onko jäseniä esimerkiksi Ylivieskassa, ei ole.

– Olemme periksi antamattomia, emmekä pelkää kamppailua. Meillä on selkeä kansallissosialistinen ideologia sekä poliittiset päämäärät. Olemme ainutlaatuisia siinä, että yhdistämme poliittisen teorian, kamppailulajiharjoittelun ja katutoiminnan, liike kertoo verkkosivuillaan.

Verkkosivujen mukaan Kohti Vapautta! on kansanliike, jonka toiminta on käynnistynyt Suomessa itsenäisyyspäivänä 2016, kun suomalaiset kansallissosialistit ja radikaalit kansallismieliset eri järjestötaustoista päättivät tehdä yhteistyötä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2019 Kohti Vapautta! -kansanliikkeeseen kuuluneet ovat katsoneet, että Suomi tarvitsisi kansallissosialistista katutoimintaa, joka ei rajoitu itsenäisyyspäivään vaan jatkuu läpi vuoden.

Verkkosivujen mukaan kyseessä olisi itsenäinen järjestö, joka tekee yhteistyötä muiden suomalaisten ja eurooppalaisten järjestöjen kanssa.

Keväällä liikkeestä uutisoineen Seura-lehden mukaan Kohti Vapautta -liike mahdollisesti jatkaa aikaisemmin kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä