Paikallisuutiset

Ylivieskan seurakunta aikoo maksaa toimitalo Pietarin lainan etuajassa - Kohonnut korkotaso nostaa kuluja

Toimitalo Pietarin laina on tarkoitus maksaa etuajassa. Kuva: Jussi Leppälä

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle toimitalo Pietarin rakentamisesta jäljellä olevan lähes 1,5 miljoonan euron lainan maksamista kokonaisuudessaan heinäkuussa.

Seurakunta toteaa tiedotteessaan, että laina-aikaa syksyllä 2009 valmistuneella toimitalolla on jäljellä vielä lähes kymmenen vuotta, mutta kohonnut korkotaso nostaa kuluja vuositasolla noin 60 000 euroa.

– Seurakunnan maksuvalmius on hyvä eikä lainan poismaksu kokonaisuudessaan aiheuta likviditeettikriisiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neuvosto esittää kirkkovaltuustolle vuokrasopimuksen tekemistä Winda Energy Oy:n / Tuulipuisto Oy Verkasalon kanssa seurakunnan noin 32 hehtaarin maa-alueesta sekä päätöksen alistamista Oulun tuomikapitulin vahvistettavaksi.

Kirkkoneuvosto keskusteli myös suunnitteluasteella olevan Törmäjärven retkeilyalueen hankesuunnittelusta ja merkitsi yhteistyökumppaneiden ja maanomistajien kanssa käydystä palaverista tehdyn muistion tiedoksi.

– Törmäjärvi ympäristöineen on suosittu ja tykätty retkeilyalueena kaikenikäisten keskuudessa. Alueelle sijoittuu myös seurakunnan maita sekä Törmälän leirikeskus. Alue on kuitenkin ajansaatossa ja suuren käyttäjämäärän vuoksi kärsinyt ja vaatii suurempia huolto- ja korjaustoimenpiteitä. Pikaisin tarve on heikossa kunnossa olevien pitkospuiden uusiminen.