Kalajaska

Ylivieskan Raudaskylän kesä soi jälleen laajasti - “Musiikkielämyksiä tarjoilevat niin oppilaat kuin opettajatkin useissa konserteissa”

Raudaskylän Soiva Kesä saa jatkoa myös tänä suvena. Raudaskylän krstillisellä opistolla on jälleen tarjolla laaja kattaus musiikkikursseja klassisesta puhallinmusiikkiin. Ohjelmassa on myös yleisölle suunnattuja konsertteja.

– Raudaskylässä on järjestetty musiikkileirejä jo 54 vuotta. Myös konsertit kuuluvat kesään; musiikkielämyksiä tarjoilevat niin oppilaat kuin opettajatkin useissa eri konserteissa, taustoittaa opiston viestintäsuunnittelija Kristiina Parkkila.

Musiikkileirit tekevät yhteistyötä Ylivieskan kaupungin, Ylivieskan seudun ja Jokilaaksojen musiikkiopistojen sekä Nivalan seurakunnan kanssa harjoitustilojen ja konserttien järjestelyissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Musiikkileirikesän päättää valtakunnallinen puhallinmusiikkileiri. Kuva on vuoden 2021 leiriltä. Kuva: Hanna Soini

Musiikkileirikesän aloittaa kansainvälinen mestarikurssi 5.-11. kesäkuuta.

Opettajina mestarikurssilla ovat pianossa Konstantin Bogino, Katarina Nummi-Kuisma, Kristiina Junttu ja Antti Hotti. Viulussa opettajina ovat Grazyna Zeranska-Gebert ja Janne Malmivaara. Alttoviulua opettaa Pirkko Simojoki. Sellon opettajana on Tuomas Ylinen, laulun mestarikurssilla opettaa Jenni Lättilä, improvisointia ja vapaata säestystä opettaa Sirkka Kärkkäinen. Säestäjinä toimivat Annika Palm ja Salla Pynssi. Mestarikurssien taiteellinen johtaja on Katarina Nummi-Kuisma.

– Opettajat edustavat aina instrumenttiensa pedagogista kärkeä maassamme, Nummi-Kuisma huomauttaa.

Mestarikurssien yhteydessä järjestetään myös pienempien soittajien kurssit. Pikkupianistien musiikkileirillä opettavat Kristiina Junttu ja Sirkka Kärkkäinen. Pikkuviulistien musiikkileiri tarjoaa mestarikurssin rinnalla hieman lyhyemmän paketin tasokasta opetusta viulisteille. Kurssin opettaja on Mikael Stoor. Myös alttoviulisteille on oma kurssinsa, jolla opettaa Kerttu Tiebout.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pikkupianistien ja pikkuviulistien mestarikursseilla valmistetaan ryhmäopetustuntien aikana satukonserttiproduktio, joka esitetään näiden kurssien päätöspäivänä, Katarina Nummi-Kuisma jatkaa.

Harmonikkaleiri on vuorossa 13.-17. kesäkuuta. Omien ja ryhmäsoittotuntien lisäksi leireihin kuluu yhteismusisointia ja konsertteja.

Netta Skogin digiharmonikkaklinikalla pääsee tutustumaan Roland-soittimeen. Leirillä opettavat Marita Ylevä, Tarvo Kantola ja Netta Skog.

Musiikkileirikesän päättää valtakunnallinen puhallinmusiikkileiri. Raudaskylän opiston ja Soitinmusiikkiliiton järjestämä puhallinorkesterileiri toteutetaan 2.-9. heinäkuuta. Leiriä johtaa musiikkikapteeniluutnantti Tero Haikala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puhallinmusiikkileirin opettajistoon kuuluvat pasuunassa ja baritonitorvessa Mari Kaasinen-Annanperä, trumpetissa Tomi Nietula, tuubassa Juha Salmela, käyrätorvessa Annu Salminen, saksofonissa Samu Metsänen, fagotissa Timo Jäntti, huilussa Marjaana Rantakeisu, oboessa Piia Maunula ja lyömäsoittimissa Tomi Luimula. Leirillä järjestetään perusopetuksen lisäksi huilun mestarikurssi, jolla opettaa Petri Alanko, sekä kapellimestareiden kurssi, jolla opettavat Ville Paakkunainen ja Tero Haikala.

Leirillä on useita eri matineoita ja muun muassa leirin opettajien konsertti. Leiri huipentuu päätöskonserttiin Raudaskylän opistolla 9. heinäkuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä