Tiesitkö nämä hauskat faktat kissastasi?

Kissanomistajina me kaikki rakastamme karvaisia ystäviämme, mutta voimme aina oppia lisää kissakavereistamme. Kissat ovat kiehtovia olentoja, joilla on ainutlaatuisia käyttäytymismalleja ja vaistoja, jotka usein jätetään huomiotta tai ymmärretään väärin. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin mielenkiintoisia ja yllättäviä faktoja kissoista, joita et ehkä ole tiennyt aiemmin.

Raapiminen on luonnollinen vaisto

Monet ihmiset harmittelevat, kun kissa raapii sohvan kulmaa tai muuta arvokasta huonekalua. Mutta tiesitkö että raapiminen on osa kissojen luonnollista käyttäytymistapaa? Se on niiden tapa venytellä, merkitä reviirinsä ja pitää kynnet terävinä ja terveinä. Raapiminen auttaa kissoja siis pysymään terveempänä ihan itsestään. Raapimista ei siis kannata koittaa estää, vaan tarjota kissalle siihen soveltuvia paikkoja.

Tarjoamalla kissallesi raapimispuun voit tyydyttää sen luonnollisen raapimisvaiston ja estää sitä vahingoittamasta huonekaluja, mattoja ja muita kodin esineitä.

Kissat nauttivat loikoilusta, mutta myös vauhdikkaista leikeistä

Kissat nähdään usein pitkin päivää auringon paisteessa loikoilevina vätyksinä. Kissat kuitenkin rakastavat liikuntaa ja leikkimistä, kunhan niille suodaan siihen mahdollisuus. Liikunta, kuten eri tasoilla hyppiminen, auttaa paitsi pitämään kissasi kunnosta huolta, se myös auttaa lievittämään tylsyyttä ja stressiä.

Luontaisina kiipeilijöinä kissat rakastavat korkeita paikkoja, jonne kiivetä. Esimerkiksi kissan kiipeilytelineen huipulta kissan on mukava tutkia ympäristöään, ja lisäämään turvallisuuden tunnetta.

Korkeat raapimispuut voivat siis monipuolisesti lisätä kissasi aktiivisuutta, ja vähentää stressiä lisäämällä turvallisuuden tunnetta ja tekemistä.

Miksi kissa menee aina pahvilaatikkoon?

Olet saattanut huomata, että lattialle nakattu pahvilaatikko houkuttelee kissaa kuin hunaja mehiläistä. Kissat ovat luontaisia metsästäjiä, ja luonnossa ne etsivät pieniä, suljettuja tiloja, joihin piiloutua ja odottaa saalistaan. Pahvilaatikot tarjoavat samanlaisen turvallisuuden ja mukavuuden tunteen kesyille kissoillemme.

Raapimispuu voi myös tarjota kissallesi turvallisen paikan, jonne se voi vetäytyä, kun se haluaa rentoutua ja rauhoittua. Kun kissallasi on mukava paikka torkkua ja rentoutua, se voi tuntea olonsa turvalliseksi ja mukavaksi omassa tilassaan. Tämä voi olla erityisen tärkeää, jos taloudessasi on useita kissoja, sillä se voi auttaa vähentämään jännitteitä ja konflikteja.

Pahvilaatikko ei välttämättä ole kuitenkaan tyylikkäin mahdollinen sisustusratkaisu. Useat kissan raapimispuumallit kuitenkin sisältävät yhden tai useamman laatikkomaisen tai luolamaisen rakenteen, joka voi toimia kissallesi hyvänä pahvilaatikon korvikkeena.

Kissat ovat hauskoja, mystisiä ja omatoimisia lemmikkejä, joiden hyvinvointia on helppo edistää jo pelkän kissan kiipeilypuun avulla. Suosituimmat raapimispuut saat helposti kotiin Preeco.fi verkkokaupasta