Onko turvallista hakea lainaa netistä? Kilpailuta Sortterilla ja löydä edullinen laina reiluin ehdoin

Nopean hakemuksen netissä täyttämällä voi tänä päivänä saada lainaa heti tilille. Jotakuta voi arveluttaa, onko nopea luotonsaanti turvallista, kun taas toinen taas saattaa pohtia, liekö kyseessä kallis pikavippi, kun lainan voi saada käyttöönsä lähes saman tien hakemuksen täyttämisen jälkeen.

Nopeasti tilille saatava laina ei ole yhtä kuin pikavippi

Nykyisin netistä löytyvät lainahakemukset ja nopeaa lainannostomahdollisuutta mainostavat palvelut itsessään ovat lähtökohtaisesti turvallisia ja luotettavia. Huomiota kannattaakin erityisesti kiinnittää lainojen ehtoihin, korkoihin ja kuluihin, jottei laina kokonaisuudessaan tule oletettua kalliimmaksi.

Vaikka nettihakemuksella lainaa saa tilille jopa heti, ei tällä ole mitään tekemistä niin kutsuttujen pahamaineisten “pikavippien” kanssa. Jopa satojen prosenttien korkojen ja vain muutamien viikkojen maksuaikojen kuluttajaa kurittavien pikaluottojen aika on ohi.

Nykyisen tuotenimenä on kyllä edelleen käytössä esimerkiksi pikalaina, mutta senkin ehdot ovat lainanottajalle kaikkiaan erittäin järkevät ja kohtuulliset. Lokakuussa 2023 voimaan astuneen kuluttajansuojalain myötä kulutusluoton nimelliskorko saa olla korkeintaan 15 % ja viitekoron huomioiva korko maksimissaan 20 %.

Jos siis esimerkiksi otat 1 000 euron pikalainan vuoden takaisinmaksuajalla, “täydellä” 20 %:n kokonaiskorolla kertyy korkokuluja maksettavaksi koko vuodelta noin 112 euroa. Jos maksat lainan takaisin nopeammin, jäävät korkokulut tätäkin pienemmäksi.

Lainaa heti tilille turvallisesti ja helposti

Valitsemalla huolellisesti luotonantajan varmistut siitä, että laina on luotettavasta lähteestä ja sen ehdot ovat kohtuulliset. Lainaa voi netissä hakea suoraan pankkien ja rahoituslaitosten sivuilta, mutta jos haluat helpottaa omaa työtäsi, voit käyttää myös lainavertailupalvelua.

Suomen luotettavimmaksi valittu lainavertailupalvelu Sortter kilpailuttaa puolestasi kerrallaan 20 luotonantajaa yhdellä hakemuksella. Kun kaikki luotonantajat ovat antaneet tarjouksensa, Sortter järjestää ne automaattisesti edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin saat nopeasti ja helposti selvyyden siitä, mikä myönnetyistä lainoista on sinulle edullisin ja sopivin.

Lainavertailupalvelun ideana on, että täytät vain yhden hakemuksen, ja kaikki lainavertailupalvelussa mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset tekevät tarjouksen tämän yhden hakemuksen pohjalta. Näin sinun ei tarvitse lähteä vertailemaan mahdollisesti eri muodossa olevia ja eri tavoin esitettyjä tarjouksia, vaan lainavertailupalvelussa saat lainojen ehdot ja hinnat helposti vertailtavassa muodossa.

Valitsemalla mielekkäimmän tarjouksen ja allekirjoittamalla lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla voitkin saada lainaa heti tilille allekirjoittamisen jälkeen. Joskus luotonantaja voi pyytää sinulta esimerkiksi tositetta tuloistasi ennen luoton nostamista, mutta myös tarvittavien tositteiden toimittaminen onnistuu luotonmyöntäjän verkkopalvelun kautta turvallisesti ja vaivattomasti.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Virpi Rajala. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.