Näitä sivuduuneja voit tehdä omassa kodissasi

Haluaisitko tienata hieman ylimääräistä rahaa ilman pitkiä ja aikaa vieviä työmatkoja? Sivutuloja voi tehdä myös poistumatta kotoa. Nappaa tästä artikkelista vinkit sivuduuneihin, joita voit tehdä kotona!

Vastaanota asiakkaita kotonasi

Onko sinulla kokemusta kauneudenhoitoalalta? Tai ehkä sinulla on hierojan koulutus? Jos lisäksi asut alueella, jonne on helppo saapua, voit perustaa kotiisi oman vastaanoton!

Oma asiakasvastaanotto kotona sopii hyvin sivuduuniksi päätyön oheen. Palveluiden tarjoamiseen ei välttämättä tarvitse edes omaa vastaanottohuonetta, jos kodistasi löytyy rauhallinen paikka työskentelyä varten ja saat välineet helposti esille käynnin ajaksi.

Kun pidät vastaanottoa omassa kodissasi, voit ottaa asiakkaita vastaan etukäteen sovittuina aikoina, kuten vaikkapa päätyösi ohessa iltaisin ja viikonloppuisin. Säästät lisäksi toimitilan vuokraan ja työmatkoihin menevät kulut.

Kotivastaanotollakin täytyy muistaa vakuutukset ja laadukas työnjälki. Päivitä työvälineesi ammattimaisemmiksi: esimerkiksi kynsihuollossa hyvä kynsipora ja välineiden desinfiointiin tarkoitetut tuotteet ovat olennaisia työn laadun takaamiseksi. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyvät esimerkiksi Sunuv -kynsilamput, MollyLac -kynsipora ja Beurer -manikyyritarvikkeet, joilla voit tehdä laadukkaita manikyyrejä kotonasi.

Työskentelypisteen tai vastaanottohuoneen sisustukseen voit hakea inspiraatiota paitsi kauneussalongeista, myös tyylikkäistä hotellihuoneista. Voit tilata myös sisustustarvikkeet helposti Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivuilta.

Hoida lapsia tai lemmikkejä omassa kodissasi

Yleensä lapsia tai lemmikkejä mennään hoitamaan asiakkaan kotiin, mutta hoitolapsia tai -eläimiä voi hyvin ottaa myös omaan kotiin. Joillekin asiakkaille on myös helpompaa tuoda hoidokki hoitajan luokse kuin siivota oma koti vierasta hoitajaa varten.

Jos kodistasi löytyvät sopivat välineet ja turvalliset tilat lapsille tai lemmikeille, varmista vielä vakuutusasiat vahinkojen varalta. Sen jälkeen voit mainostaa palveluitasi flyereilla sekä paikallisissa ryhmissä ja sosiaalisen median kanavissa.

Lasten- tai lemmikkien hoidosta voit laskuttaa asiakkaita esimerkiksi kevytyrittäjänä. Jotkut osuuskunnat tai yhdistykset tarjoavat myös mahdollisuuden laskuttaa työstä heidän kauttaan.

Tarjoa digipalveluja yrittäjille

Monet yritykset kaipaavat apua esimerkiksi markkinointiin, myyntiin, kirjanpitoon ja viestintään liittyvissä tehtävissä. Jos osaat esimerkiksi editoida kuvia tai videota, kirjoittaa myyvää tekstiä tai tehdä nettisivuja, voit tarjota palveluita yrittäjille freelancerina, kevytyrittäjänä tai oman yrityksesi kautta. Kysyntää on paljon myös eri somealustojen osaajille sekä nettimainonnan taitajille.

Tällaista omassa kodissa tehtävää etätyötä varten tarvitset minimissään vain työtilan sekä tietokoneen. Työssä hyödylliset ja mahdollisesti tarvittavat välineet, kuten mikrofonikuulokkeet, kameran ja erilaiset tietokonetarvikkeet löydät Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivuilta.

Vastaanotto tai opetustunnit toimivat myös etäyhteydellä

Jos olet opettaja tai terapeutti, voit vastaanottaa asiakkaita kotonasi tai tarjota etävastaanottoa netin välityksellä. Tiheästi asutulla alueella kotivastaanotto voi toimia paremmin, kun taas etäyhteydellä voit palvella asiakkaita ympäri maailmaa.

Esimerkiksi kielten ja muiden teoria-aineiden opetusta voi hyvin toteuttaa etänä. Myös terapia onnistuu etänä. Etätapaamisten ansiosta opettajan tai terapeutin ei tarvitse uhrata kodistaan tilaa vastaanottohuoneeksi.

Opetuksen tai terapian toteuttaminen etäyhteydellä edellyttää rauhallista tilaa, hyvää nettiyhteyttä sekä toimivaa web-kameraa. Kuulokkeista on myös apua. Voit tilata nämä tarvikkeet kätevästi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Pyöritä verkkokauppaa kotoasi

Eräs vaihtoehto kotona tehtävään sivuduuniin on verkkokauppa. Voit myydä verkkokaupassa omia tuotteitasi tai jälleenmyydä muiden tuotteita. Nykyään verkkokaupan pitäminen ei vaadi suuren oman varaston ylläpitoa, vaan verkkokauppaa voi tehdä ns. dropshipping-periaatteella.

Verkostomarkkinointi tai suosittelumarkkinointi ovat myös suosittuja vaihtoehtoja, joilla voit tehdä sivutuloja netin välityksellä tai pitämällä kutsuja kotonasi. Vaihtoehtoja sivutulojen tekemiseen on monia, joten lähde rohkeasti kokeilemaan sinua kiinnostavaa sivuduunia ja ansaitse rahaa kotoa käsin!