Muista vaihtaa iv-suodattimet siitepölyaikana

Siitepöly ja muut ilman saasteet tunkeutuvat herkästi myös sisäilmaan.

Siitepöly ja muut ilman saasteet tunkeutuvat herkästi myös sisäilmaan. Sisäilmalla tarkoitetaan rakennuksen ympäristötekijöitä, joilla on vaikutusta terveyteen ja viihtyvyyteen. Varsinkin keväisin on poikkeuksellisen paljon katu- ja siitepölyä, joka voi aiheuttaa erilaisia oireita, kuten päänsärkyä, kurkkukipua, nuhaisuutta, väsymystä ja muita terveysongelmia. Sisäilman tunkkaisuus on merkki siitä, että ilma ei vaihdu riittävän hyvin ja kodin sisäilmassa on epäpuhtauksia.

Usein ajatellaan, että huono sisäilma johtuu homeesta tai kosteusvauriosta, vaikka ongelma voikin olla korjattavissa suodattimen vaihdolla. Onkin siis syytä tarkistaa ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus ja huolehtia suodattimien vaihtamisesta. Sisäilman ei kuulu olla tunkkaista. Suodattimien vaihto on suositeltavaa tehdä ennen siitepölykauden alkua, koska puhtaat suodattimet keräävät eniten pölyä. Kaikissa kodeissa ei ole koneellista ilmanvaihtoa, mutta on syytä huomioida, että raitis- ja tuloilmaventtiileissä on tarkoituksenmukaiset suodattimet.

Ilmanvaihdonsuodattimet vaihdettava puolen vuoden välein

Suodattimet ovat ilmanvaihtojärjestelmien tärkeimpiä osia, joten muista vaihtaa suodattimet riittävän usein. Koneellisen ilmanvaihdon tehtävä on tuoda sisätiloihin riittävästi puhdasta ja raikasta ilmaa sekä poistaa epäpuhdasta ilmaa. Ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden kannalta on olennaista, että se huolletaan säännöllisesti. Suositeltu suodattimien vaihtoväli on vähintään 2 kertaa vuodessa. Likainen ja tukkoinen suodatin kuluttaa energiaa, ehkäisee lämmön talteenottoa ja huonontaa ilmanvaihdon tehoa. Sen tunnistaa melko nopeasti huonosta sisäilman laadusta. Sen sijaan hyvä sisäilma on raikasta, pölytöntä ja hajutonta. Hyvän sisäilman vaikutukset terveyteen ovat positiiviset.

Suodatinmestarit Oy – ilmanvaihdon suodattimet jokaiseen kotiin

Suodatinmestarit Oy on Kangasalla toimiva yritys, joka valmistaa ja toimittaa ilmanvaihdon suodattimia matkaan ympäri Suomen – ja jonkin verran ulkomaille asti. Yrityksellä on helposti lähestyttävä ja asiakasystävällinen verkkokauppa, jota kehitetään koko ajan eteenpäin vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

Yritys tarjoaa kaikenlaisia ilmanvaihdon suodattimia; kaikki suodatinsarjat taloihin ja asuntoihin, pussisuodattimet isompiin kiinteistöihin sekä erilaiset suodattimet teollisuuden tarpeisiin. Yrityksen palveluihin kuuluu myös suodattimien vaihtotyö, jota tehdään yrityksille ja taloyhtiöille aina pääkaupunkiseutua myöten.

Suodatinmestareilla asiakas on aina tärkein. Yrityksellä on asiakkaita aina isoista pörssiyhtiöistä yksittäisiin kuluttaja-asiakkaisiin, taloyhtiöasiakkaita on myös paljon. Kaikki asiakkaat ovat samalla viivalla, jokaisen asiakkaan tarpeisiin halutaan vastata yksilöllisesti. Palvelu on helposti saavutettavaa ja aina ystävällisellä asiakaspalveluasenteella toimitettua.

IV-koneen huolto-ohjeita:

•Vaihda ilmansuodatin noin 6 kuukauden välein

•Muista huoltaa suodatinvaihdon yhteydessä myös ilmanvaihtolaite sekä lämmöntalteenottokenno.

•Puhtaus vaikuttaa oleellisesti lämmöntalteenottokennon toimintaan. Mikäli mahdollista, irrota lämmöntalteenottokenno ja huuhtele se tarvittaessa lämpimällä vedellä ja kennonpesuun tarkoitetulla aineella.

•Älä päästä vettä sähkölaitteisiin!

•Imuroi koneen sisäosat.

•Vaihdettuasi suodattimet, tarkista suodattimien ja huoltoluukun tiiveys.

•Tarvittaessa kysy neuvoa ammattilaiselta. Suodatinmestarit auttavat ongelmatilanteissa.