Kalaruoat lounastajien suosikkeja - Lounasravintola PikkuVeli tarjoaa kotiruokaa isolla K:lla
Kalajaskassa alkaa uusi juttusarja, jossa tutustutaan alueen lounasravintoloihin. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Ylivieskan keskustassa sijaitseva lounasravintola PikkuVeli.
Uudistunut Kalajaska käynnistää uuden lounasravintoloihin perehtyvän juttusarjan. Sarjan ensimmäisessä osassa Ylivieskan lounasravintola PikkuVelin keittiömestari Jarkko Jaakola vastaa yleisimpiin kysymyksiin koskien ravintolan lounastarjontaa.
Millainen tarjoamanne lounas on?
– Meille on tärkeää, että tarjoamamme lounas on laadukasta kotiruokaa, jossa näkyy kädenjälkemme. PikkuVelin lounaaseen kuuluu aina tuore salaattipöytä, kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä keitto.
– Halutessaan asiakas voi ottaa pelkän keittolounaan edullisempaan hintaan ja pienestä lisähinnasta lounaaseen voi ostaa myös jälkiruoan. Tämä on ollut tykätty konsepti, jolloin jälkiruuan väliin jättävien asiakkaiden ei tarvitse maksaa siitä turhaan.
Miten lounaslistanne suunnitellaan?
– Suunnittelemme tarjoamamme lounaat viikon jaksoissa. Vuosien saatossa meille on kertynyt paljon lounasvaihtoehtoja, joita voimme muokata tarpeen mukaan. Lounaslistan suunnittelussa huomioimme muun muassa ruokien sesongit: kesällä hyödynnämme enemmän tuoreita vihanneksia, kun taas talvella painotus on juureksissa.
– Uuden ruokalajin kohdalla pohdin keittiömestarina ensin, miten valmistaisin ruoan itse kotona. Tämän jälkeen monistan reseptin soveltumaan usealle sadalle henkilölle lounasravintolaan.
Mistä hankitte lounaan raaka-aineet?
– Kesko on päätukkurimme, jonka lisäksi hankimme raaka-aineita mahdollisuuksien mukaan paikallisilta toimijoilta. Lihat hankimme aina kotimaisena Snellmanilta ja HK:lta. Kalat tilaamme Kalatukkurilta ja vihannekset paikalliselta Kotirannan vihannesjalosteelta. Lisäksi meille tulee Käännän ituja viikottain, ja tuoreet leivät joka päivä Pirjon Pakarilta.
– Jos ruoan tuottaja haluaisi oman tuotteensa lounaslinjastollemme, kannattaa ensimmäisenä olla yhteydessä ravintolaamme.
Miten lounaallanne on huomioitu erityisruokavaliot?
– Pääasiallisesti kaikki ruoat lounaallamme ovat laktoosittomia, minkä lisäksi valmistamme gluteenittoman ja maidottoman vaihtoehdon.
– Kasvissyöjille valmistamme pyynnöstä oman annoksen, vaikka lounaslinjastoltakin löytyy kasviksia eri muodoissa. Soittamalla ravintolaamme kasvissyöjä kuitenkin varmistaa ruokavalioonsa sopivan monipuolisen lounaan, eikä hänen ruokailemaan tullessaan tarvitse odottaa erikseen annoksen valmistumista.
Mikä lounasruoka on asiakkaidenne suosikki?
– Erilaiset kalaruoat ovat lounaalla suosittuja, mikä näkyy niiden menekissä. Lisäksi asiakkaamme tykkäävät ihan perinteisistä kotiruuista kuten jauhemaksapihveistä ja naudanpaistista.
Miten olette huomioineet ympäristöystävällisyyden ja hävikin käsittelyn toiminnassanne?
– Pyrimme laskemaan valmistettavan ruoan määrän mahdollisimman tarkkaan, jottei hävikkiä syntyisi. Jos lounaalta kuitenkin jää ruokaa, myymme ne seuraavana päivänä ResQ Clubin kautta. Tämän myötä ruokahävikkimme on pienentynyt minimiin.
Mitä haluaisit vielä lisätä?
– Haluaisin kiittää asiakkaitamme. Viime vuoden asiakastyytyväisyyskyselymme keskiarvo oli 4,8/5, josta olemme kiitollisia. Meille on tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä toimintaamme.
Artikkeli on osa Kalajaskan juttusarjaa, jossa tutustutaan paikallisiin lounasravintoloihin.
Lounasravintola PikkuVeli
Osoite: Valtakatu 4, 84100 Ylivieska
Lounas tarjolla arkipäivisin klo 10.30-14.00
Päivän lounas 12,50 €
Keittolounas 10 €
Salaattilounas 9 €
Jälkiruoka lounaan yhteydessä 0,40 €