Mielipiteet

"Kuka hoitaa hoidettavan hoitajan, jos hoidettavan hoitaja uupuu ja sairastuu“ - Keskustelu Pohteesta jatkuu, lue täältä viikon somekommentteja

Juttujemme synnyttämä somekeskustelu pyörii edelleen tutuissa teemoissa, joiden keskiössä on Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue pysyy somekeskustelun ytimessä. Kuva: Clas-Olav Slotte

Viime viikolla keskustelua herätti Pohteen suunnitelma sulkea Oulaisten terveyskeskuksen akuuttiosasto. Keskustelu sai jatkoa Kalajaskan tekstaripalstan kommenttien innoittamana. Tekstareissa kysyttiin tähän tapaan: "Kaikki hoidetaan muka kotona. Kuka hoitaa, kun hoitajia ei kotihoitoon saada?“

Ja tällaisia kommentteja se synnytti:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Niin, miten hoidetaan, kun ei hoitajat riitä. Kyllä on hölmöläisten hommaa. Tarkoittaa, että jäävät oman onnensa nojaan, kuten isälleni kävi, kun hän asui Kotikartano 1. Ensin oli ns. palvelutalo ja muutaman vuoden kuluttua kotipalvelu, jossa muistisairas yritti tulla toimeen miten kuten. Luojalle kiitos, että sain isäni pois sieltä paikkakunnalta. Nyt isäni hoito ja huolenpito on täydellistä.

– Ja kuka hoitaa hoidettavan hoitajan, jos hoidettavan hoitaja uupuu ja sairastuu. Jos niin käy.

– Täälläkin mietitty kenen on vastuu, kun omaishoitaja ei voi pitää vapaata, koska hoidettavaa ei oteta vastaan missään.

– Olen veljeni 87v omaishoitaja, itse olen kolmen yö reissulla poikani luona. Eilen soitti ambulanssin hoitaja, että veljeltä on tullut hälytys ja viedään Oulaskangkaalle. Tänään tuli tieto, että siirrettäisiin terveyskeskukseen, mutta ei tietoa missä ois tilaa. Tällä hetkellä en tiedä, missä hän on, ihmeellistä kuinka meidän vanhuksia riepotellaan. En ole saanut veljeeni yhteyttä eilisen jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Luonto hoitaa. Aiemmin kun kävi hammaslääkärissä niin puudutuspiikin tehoa odotellessa hammaslääkäri tarkasti kaikki hampaat ja ne laitettiin suunnitelmallisesti kuntoon. Nyt ei enää ainakaan Kalliossa tarkasteta yli kuusikymppisten hampaita, kun on kyseinen tilanne. Tästä seuraa se, että reiät jäävät korjaamatta ajoissa ja riski ennenaikaisiin kuolemiin kasvaa tulehdusten levitessä suusta sydämeen.

– Kallion alueen hammashoidossa tehdään suun terveystarkastuksia hammaslääkärin vastaanotolla iästä riippumatta. Soita ajanvaraukseen ja varaa aika!

– Yritin soittaa, elokuulle löytyy ensimmäinen aika Nivalassa. Jos särkee, sit eri asia.

– Sehän on jo aikaisin. Muualla maassa voi joutua odottamaan kauemmin kuin hoitotakuun määräämät 6kk.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kyllä siinä joutessaan ne olis voinu tsekata. Aikaa oli yllin kyllin.

– Hyppisin riemusta, jos olisin viime viikolla saanut ajan TÄMÄN VUODEN elokuulle. Vaasassa on vuoden jono tarkastusaikojen antoon, joten mulle luvattiin, että saan ilmoituksen postitse toukokuussa 2024, ja itse aika on...no ehkäpä jo elokuussa 2024.

– A-hampaassa kuvasivat hampaat, kun menin paikkauttamaan lohennutta hammasta. Löytyi 3 reikää. En pyytänyt kuvaamaan. Nyt pyysin kuvaamaan toisenkin puolen, ettei vaan ole lisää yllätyksiä.