Kalajaska

Kansanedustaja Antti Kankaan ensimmäinen Eduskunnasta-kolumni: Suurten odotusten hallituskausi

Antti Kangas kotonaan Sievissä. Kuva: Jenni Kankaanpää

Valtakirjat on tarkistettu, ja sitten töihin ja vauhdilla!

Näin moni maakunnissa ajattelee. Minullakin sähköposti täyttyy erilaisista toiveista tärkeiden hankkeiden osalta. Ja monesta huomiosta ja kysymyksestä: mitä aiot tehdä tälle asialle?

On ikävä tuottaa heti alkuun pettymys, mutta nyt alkuun ei tapahdu mitään missään. Ennen hallituksen muodostumista määrätyt väliaikaiset valiokunnat ovat olemassa vain äärimmäisen kiireellisiä asioita varten, rutiinien mukaan pyörivät lainvalmistelut ynnä muut eivät etene yhtään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eikä siis oikeastaan kenenkään toiveisiin pysty vastaamaan yhtään mitään järkevää, tällaista on suomalainen politiikka. Asiat etenevät tietyssä rytmissä kuten jo yli sadan vuoden ajan, ja se rytmi osaa olla hidas varsinkin alussa.

Toivokaamme siis puolueiden johdolle viisautta hallitusneuvotteluihin, jotta saataisiin jälleen päätöskoneisto rasvattua ja päästäisiin oikeisiin töihin.

Toki nytkin tehdään jotain taustavaikuttamista, mutta ne keinot ovat hyvin pieniä. Kunhan hallitus saadaan kasaan ja pysyvät valiokunnat saadaan työhön, sitten alkaa se työ, mihin ihmiset ovat oman edustajansa äänestäneet.

Taloustilanne on äärimmäisen haastava, mutta siitä huolimatta yritetään saada myös Kalajokilaakson ääni kuuluviin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Täällä on paljon hyviä ja tarpeellisia hankkeita odottamassa kunhan niihin saadaan rahat, ja näitä varoja on paikallisten edustajien yritettävä saada omalle alueelle.

Kirjoittaja on maatalousyrittäjä ja kansanedustaja (ps.) Sievistä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä