Kolumnit

Hallitus on sarja kompromisseja, muistuttaa sieviläinen Antti Kangas Eduskunnasta-kolumnissaan

Hallitusohjelma on paketissa seitsemän viikon neuvottelurupeaman jälkeen. Hallitusohjelma ei ole perussuomalainen, ei kokoomuslainen, ei kristillisdemokraattinen eikä myöskään rkp:läinen.

Hallitusohjelma on sarja kompromisseja, mutta se on samalla jokaiselle neuvotteluun osallistuneelle puolueelle myös parempi vaihtoehto kuin olla oppositiossa. Eräs meidän edustajamme sanoi sisäiseen kritiikkiin, että jos löydätte enemmän hyviä kuin huonoja asioita meille ohjelmasta, niin ohjelma on hyvin onnistunut.

Olen sitä mieltä, että ohjelma on kaikista kompromisseista ja myönnytyksistä huolimatta hyvä, sieltä löytyy kymmeniä ja taas kymmeniä kohtia missä meidän neuvottelijat ovat onnistuneet loistavasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

On siellä myös kohtia, joita en henkilökohtaisesti kannata, mutta kun vastapainona on läpi saatu kopallinen loistavaa asiaa, niin kyllä nämä voi niellä.

Varsinkin siihen nähden ohjelma on erinomainen, että meillä on edessä historiallisen suuri kuuden miljardin euron sopeutustarve, vastaavia summia ei ole tainnut olla kasattavana vuosikymmeniin.

Kaikesta huolimatta ohjelma katsoo tulevaisuuteen - ja uskon, että tästä saadaan hyvä pohja seuraavan neljän vuoden aikana tehtävälle uudelle politiikalle.

Ohjelma on vain pohja, jolla lähdetään liikkeelle, seuraavaksi se täytyy saada täytäntöön. Siinä jokaiselle poliitikolle työtä, on tuhansia virkamiehiä, jotka täytyy saada myös tekemään käytännön työtä ohjelman eteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohjelmat vaihtuu, virkamiehet säilyy.

Kaikesta huolimatta, vaikka hallituspolitiikka varmasti muuttuu, säilyy hallituksen ja opposition keskinäinen asetelma. Hallitus on takuulla tehnyt kaikki väärin opposition mielestä, kuten aina, ja taas hallituksen mielestä oppositio on täynnä vastuuta vältteleviä populisteja.

Suomalainen politiikka on kuitenkin arvostettavaa demokratiaa, kaikista heikkouksistaan huolimatta. Toivottavasti suomalainen demokratia kestää myös tulevat vuosikymmenet.

Antti Kangas

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on sieviläinen perussuomalaisten kansanedustaja

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä