keskiviikko 22.5.2019 | 14:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Haaveet kaatuivat ammuntaan – Kaisa Mäkäräinen ja Tero Seppälä 12:nneksi MM-kisojen parisekaviestissä

Ismo Kunelius Kalajokilaakso+
To 14.3.2019 klo 18:54

Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä sujutteli torstaina Kaisa Mäkäräisen kanssa ampumahiihdon MM-kisojen uutuuslajissa parisekaviestissä Ruotsin Östersundissa. Maailmanmestaruuden voitti Norja ja muut mitalisijat menivät Italiaan sekä Ruotsiin.

Kaisa Mäkäräisen ja Tero Seppälän toiveet hyvistä sijoituksista kaatuivat käytännössä Mäkäräisen avausosuuden pystyammuntapaikalla. Mäkäräinen tähtäsi makuupaikalta nollat, mutta pystystä tuli neljä hutia ja varapatruunoiden jälkeen hän joutui vielä yhdelle sakkokierrokselle. Vaihdossa Suomi oli 19:s yli 50 sekuntia kärjen takana.

Seppälällä ammunta sujui paremmin. Hän selvisi ensimmäisellä viestiosuudellaan molemmilla paikoilla yhdellä varapatruunalla ja ankkuriosuuden haapajärvinen selvitti puhtaalla ammunnalla.

Kolmannella osuudella Kaisa Mäkäräinen ampui jälleen nollat makuupaikalta ja pystykin sujui yhdellä varapatruunalla. Kärki ja hyvät sijat olivat kuitenkin jo karanneet tavoittamattomiin. Onnistuneen ammunnan jälkeen Mäkäräinen nosti Suomen asemia ja tuli viimeiseen vaihtoon 11:ntenä. Tero Seppälän ankkuriosuudella Suomi tippui yhden pykälän, kun Viro vei niukasti loppukirikamppailun.

Suomen ero voittaneeseen Norjaan oli minuutti ja 39 sekuntia. Kisaan starttasi 29 joukkuetta.

#