Kalajaska

Yksikin kouluväkivallan tapaus on liikaa - Ismo Kunelius pui pääkirjoituksessaan Ylivieskan tiistain surullista uutista

Kuva: Pirjo Kunelius

Keskiviikon Kalajaskan pääuutiseksi tulee juttua käsillä olevista eduskuntavaaleista, vaikka ne eivät juuri tätä kirjoitettaessa olekaan päivän puheenaihe Ylivieskassa. Tiistaina päivän surulliseksi uutiseksi nousi Kaisaniemen koululla tapahtunut puukotus.

Tiistaina poliisilta tuli lyhyt ja pysäyttävä tiedote, jonka asia oli tämä: “28. maaliskuuta noin kello 11.15 poliisille tuli ilmoitus Kaisaniemen koulussa Ylivieskassa tapahtuneesta puukotuksesta. Poliisi otti teosta epäillyn kiinni pian teon jälkeen. Sekä epäilty tekijä että uhri ovat alaikäisiä.”

Myöhemmin tulleiden tietojen mukaan uhri kuljetettiin hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Iltapäivällä koulu tyhjennettiin oppilaista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylivieskan kaupunki puolestaan tiedotti iltapäivällä, että koulun oppilaille ja henkilökunnalle on järjestetty kriisiapua.

Tätä kirjoitettaessa tilanteesta ei ole tuon tarkempaa tietoa, joten aihetta voi kommentoida vain yleisellä tasolla. Tämän kaltaiset nuorten oireiluun liittyvät tapaukset ovat aika ajoin havahduttaneet Suomea - ja nyt asia on tullut lähelle myös täällä Kalajokilaaksossa.

Kyseessä on valtakunnallinen ongelma, joka on tiedostettu ja siihen on etsitty ratkaisuja, mutta minkäänlaista nopeaa keinoa tilanteen purkamiseksi ei ainakaan nykyisillä resursseilla ole keksitty. Koulumaailmassa on tapahtunut muutoksia, ja joidenkin arvioiden mukaan koronavuosien etäopiskelujaksot ovat lisänneet ongelmia entisestään.

Ratkaisumalleista voidaan keskustella, mutta siitä kaikki ovat samaa mieltä, että yksikin kouluväkivallan tapaus on liikaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juuri nyt valitaan uutta eduskuntaa, joka on avainasemassa, kun päätetään siitä, mihin resursseja jaetaan. Vaaleista puhuttaessa voidaan tähän loppuun todeta, että ennakkoäänestys on saanut pysyvän jalansijan nykyvaaleissa.

Neljä vuotta sitten eduskuntavaaleissa äänesti ennakkoon lähes 37 prosenttia äänioikeutetuista, mikä oli jo selvästi enemmän kuin varsinaisena vaalipäivänä äänestäneiden määrä.

Kun tälle jutulle lyödään piste, on näiden vaalien ennakkoäänestysaikaa vielä jäljellä nelisen tuntia, mutta vaikuttaa siltä, että lukemat eivät kalpene viime vaalien rinnalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä