Paikallisuutiset

Uusi vuoro parantaa poikittaisliikennettä ja yhteyksiä Jyväskylän suunnan kaukoliikenteeseen. Kuva: Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus

Uusia linja-autovuoroja käynnistyy reitillä Kalajoki—Oulainen—Haapavesi—Kärsämäki kesäkuussa

Kalajoki—Oulainen—Haapavesi—Kärsämäki-reitin linja-autovuoroihin tehdään muutoksia 5.6.2023 alkaen, tiedottaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus. Tuolloin käynnistyy uusia linja-autovuoroja, jotka ajetaan arkipäivisin koulujen loma-aikoina ja ympäri vuoden viikonloppuisin.

Uudet vuorot parantavat yhteyksiä alueen kunnista etenkin Jyväskylän suuntaan.

Uudet vuorot korvaavat tähän asti koulujen loma-aikoina ja lauantaisin ajetun Kalajoki—Oulainen-liikenteen sekä sunnuntaisin ajetun Kalajoki—Oulainen—Ylivieska-liikenteen. Vuoroissa on ollut vähän matkustajia, eivätkä vuorojen vaihtoyhteydet kaukoliikenteeseen ole olleet toimivia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusilla vuoroilla luodaan vaihtoyhteyksiä valtatien 4 linja-autoliikenteeseen Kärsämäellä sekä parannetaan Pohjois-Pohjanmaan eteläosan poikittaista linja-autoliikennettä. Matka-ajat erityisesti Jyväskylän suuntaan lyhentyvät muutosten myötä. Lisäksi vuoroilla on vaihtoyhteyksiä valtatien 8 linja-autoliikenteeseen Kalajoella sekä junaliikenteeseen Oulaisissa. Vaikka osa nykyisistä vuoroista lakkaa, asiointimahdollisuus Merijärveltä Oulaisiin säilyy.

Vuorojen keskeisimpiä pysähdyspaikkoja ovat Kalajoen linja-autoasema, Merijärven keskuspysäkki, Oulaisten linja-autoasema, Haapaveden keskuspysäkki sekä Kärsämäen liikekeskus. Vaihtopaikkoina kaukoliikenteeseen ovat Kalajoella Shellin pysäkki, Oulaisissa linja-autoasema sekä Kärsämäellä Keskuskadun pysäkit.

Uudet vuorot ajetaan koulujen loma-aikoina maanantaista perjantaihin sekä ympäri vuoden lauantaisin ja sunnuntaisin. Sunnuntaivuorot ajetaan peräkkäisistä pyhäpäivistä vain viimeisenä, eikä yksittäisinä arkipyhinä.

Arkipäivisin koulujen loma-aikoina ja lauantaisin ajettavat vuorot:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoro Kalajoelta lähtee klo 12.25 ja saapuu Kärsämäelle klo 14.45. Kalajoelta lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Kokkolasta klo 12.20 saapuvalta linja-autolta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 13.25 lähtevään junaan. Kärsämäelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun ja Rovaniemelle klo 14.55 sekä Jyväskylään ja Helsinkiin klo 15.10 lähteviin linja-autoihin.

Vuoro Kärsämäeltä lähtee klo 15.15 ja saapuu Kalajoelle klo 17.15. Kärsämäeltä lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Jyväskylästä ja Helsingistä klo 14.55 sekä Oulusta klo 15.10 saapuvilta linja-autoilta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolle on vaihtoyhteys Oulusta arkipäivisin klo 15.05 saapuvalta linja-autolta. Kalajoelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 17.40 ja Kokkolaan klo 18.30 lähteviin linja-autoihin.

Sunnuntaisin ajettavat vuorot

Vuoro Kalajoelta lähtee klo 15.00 ja saapuu Kärsämäelle klo 17.00. Matkan varrella Oulaisissa vuorolta on vaihtoyhteys Helsinkiin klo 17.07 lähtevään junaan. Kärsämäelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Jyväskylään ja Helsinkiin klo 17.10 sekä Ouluun klo 17.55 lähteviin linja-autoihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoro Kärsämäeltä lähtee klo 18.00 ja saapuu Kalajoelle klo 20.00. Kärsämäeltä lähdettäessä vuorolle voi vaihtaa Oulusta klo 17.10 sekä Jyväskylästä ja Helsingistä klo 17.55 saapuvilta linja-autoilta. Matkan varrella Oulaisissa vuorolle on vaihtoyhteys Helsingistä klo 18.45 saapuvalta junalta. Kalajoelle saavuttaessa vuorolta on vaihtoyhteys Ouluun klo 20.10 lähtevään linja-autoon.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista.

Muutoksia on tulossa myös Pyhännän, Piippolan, Pulkkilan ja Haapaveden kautta Ylivieskaan ajettaviin vuoroihin 9. elokuuta alkaen. Muutos koskee osaa koulupäivisin ajettavista vuoroista.

Pyhännältä klo 6.40 lähtevä vuoro ajetaan jatkossa Piippolan, Pulkkilan ja Haapaveden kautta Ylivieskaan. Pyhännältä klo 15.10 lähtevän vuoron reitti on lähes sama, mutta vuoro ei aja Pulkkilan kautta. Ylivieskasta klo 6.55 lähtevä vuoro taas ajetaan Haapaveden kautta Piippolaan. Ylivieskasta klo 15.25 lähtevä vuoro puolestaan kulkee Haapaveden, Pulkkilan ja Piippolan kautta Pyhännälle.

Muihin Pyhännältä, Piippolasta ja Pulkkilasta Haapavedelle tai Ylivieskaan ajettaviin vuoroihin ei tehdä muutoksia. Jatkossa suoria vuoroja Pyhännän, Piippolan, Pulkkilan ja Ylivieskan välillä ajetaan koulupäivisin 3–4, koulujen loma-aikoina arkipäivisin kaksi, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin yksi kumpaankin suuntaan.

Kaikilta linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä Helsingin suunnan junaliikenteeseen Ylivieskassa ympäri vuoden. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskan keskustassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä. Vuoroja liikennöi Paakinahon Liikenne Oy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä