Ruoka

Thai-ravintolassa maistuvat aitous ja alkuperäiset maut

Teeravadee Chirawatwan sanoo, että asiakkaat pääsevät nauttimaan makuelämyksistä myös työpäivän aikana, kun toiminta laajenee take away -annoksiin.
Teeravadee Chirawatwan sanoo, että asiakkaat pääsevät nauttimaan makuelämyksistä myös työpäivän aikana, kun toiminta laajenee take away -annoksiin. Kuva: Tuovi Pulkkanen

YLIVIESKA

Thaimaalaisen ravintolan Ylivieskaan perustanutTeeravadee Chirawatwan tarjoaa uudessa ravintolakahvilassa asiakkailleen kosketuksen aitoon ja alkuperäiseen thaimaalaiseen ruokaan. Hänelle ruoka on intohimo, ja siksi hän pyrkii valmistamaan ruokaa thaimaalaisia perinteitä kunnioittaen.

– Ruuan pitää maistua aidosti siltä, miltä se maistuu Thaimaassa. Asiakkaan täytyy saada sama makuelämys, jonka hän on saanut Thaimaassa matkaillessaan ja syödessään paikallista ja paikallisesti valmistettua ruokaa, Chirawatwan painottaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ravintola tarjoaa aluksi ruokia listalta, mutta Chirawatwanin tavoitteena on ottaa take away-annokset mahdollisimman pian palveluihin mukaan.

– Ne palvelevat paremmin lounasruokailijoita, joilla on usein vain puoli tuntia aikaa ruokailuun työpäivien aikana.

Chirawatwan on ravintolansa ainoa kokki, mutta toiminnan laajentuessa hän lisää myös henkilökuntaa.

– Se tulee olemaan haasteellista, koska olen erittäin tarkka ruuan valmistamisesta ja siitä, miltä pitää maistua, Chirawatwan sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäisen kosketuksen kokkaamiseen ja leipomiseen hän on saanut jo lapsena.

– Thaimaassa on tapana, että tytöt alkavat jo hyvin nuorina opetella äitien ja isoäitien ohjauksessa ruuan valmistamista.

Jo hyvin nuorena Chirawatwan leipoi kakkuja ja leivonnaisia myyntiin.

–  Kiinnostuin siitä myös itse, eikä se ollut minulle velvollisuus. Halusin oppia enemmän ja olen hankkinut lisää tietoa opiskelemalla alan kursseilla, Chirawatwan kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylivieskassa on jo saatu näytteitä Chirawatwan leivontataidoista. Hän on pyörittänyt kahvilaa alkuvuodesta avatun Toive-kirppiksen tiloissa. Myös kahvilan valikoiman tuotteet tulevat saataville, kun toiminta pääsee kunnolla vauhtiin.

– Laajennan kokonaisuutta vähitellen, ja toivon, että ihmiset löytävät paremmin keskustassa olevaan ravintolaan, Chirawatwan toivoo.

Chirawatwan on tullut Suomeen reilut kaksi vuotta sitten. Hän tuli kokiksi tuttavan Lappajärvelle perustamaan thai-ravintolaan. Kun toiminta siellä loppui, haave omasta yrityksestä vahvistui.

– Ruoka ja sen valmistaminen kiinnostaa minua, haluan tehdä siitä hyvää ja saada ihmiset nauttimaan hienoista makuelämyksistä, joita thaimaalainen ruoka tarjoaa. Makujen syvyys tulee erilaista mausteista, joita käytetään runsaasti. Erilaisten thaimaalaisten mausteiden saatavuus Suomessa on välillä haasteellista, mutta en halua korvata niitä millään vastaavalla tai jättää mitään pois, koska silloin maku kärsii, Chirawatwan sanoo.

Hän haaveilee, että pystyy ravintolassaan tarjoamaan asiakkaille myös maistiaisia ja löytämään sitä kautta valikoiman, jolla on kysyntää.

– Pienten maistiaisten kautta ihmiset oppivat uusiin makuihin, mutta toisaalta he saattavat löytää niistä juuri sen lomamatkalla nauttimansa taivaallisen makuelämyksen. Thaimaalainen ruoka koskettaa kaikkia aisteja ja uskon, että sille on Ylivieskassa kysyntää, Chirawatwan sanoo.

Teeravadee Chirawatwan

Perusti thai-ravintolan entisen Sibelin tiloihin Ylivieskassa.

Toimi aiemmin kokkina Lappajärvellä.

Tuli Suomeen reilut kaksi vuotta sitten.

Rakastaa ruuanlaittoa ja leipomista.

Perheeseen kuuluu kaksi lasta.

Harrastaa ruokaohjelmien seuraamista ja tekee ruokakoristeita hedelmistä ja vihanneksista

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä