Retkeilyauto muutti harrastuksen koko perheen elämäntavaksi

Kuva:

MAINOS - PROCARAVAN.FI -

Lindan ja Pasin perheen unelmana on tehdä leijalautailusta ja matkustamisesta koko perheen ympärivuotinen harrastus, jossa perheen pieninkin voi olla mukana. Leijasurffauksesta ensin innostunut Linda houkutteli koko ikänsä lumilautailua harrastaneen Pasin mukaan lajin pariin.

Useita yhteisiä leijailureissuja tehnyt pariskunta pysähtyi perheenlisäyksen myötä pohtimaan, kuinka matkustelu ja rakkaan harrastuksen jatkuminen onnistuisi pienokaisen kanssa. Mieleen alkoi hiipiä ajatus siitä, että hankittaisiin omaretkeilyauto perheelle. Sopivaksi vaihtoehdoksi valikoitui ProCaravaninWeinsberg Carabus 600 MQ, Scandic-edition, Fiat Ducato.

Lapsi loi uudet kriteerit matkustamiselle

– Ennen Oskarin syntymää nukuimme vaikka riippumatossa, mutta lapsi toi mukanaan uudenlaiset tarpeet majoitukselle. Halusimme löytää retkeilyauton, joka olisi riittävän ketterä ja pieni, jotta sillä pääsee ajamaan mahdollisimman lähelle leijailupaikkoja. Ne sijaitsevat usein pienten hiekkateiden päässä, jonne on haastava päästä isommalla asuntoautolla tai -vaunulla.

Toisaalta auton piti olla riittävän iso, jotta sinne mahtuvat kaikki harrastusvälineet ja Oskarin tavarat. Lapsen kannalta tärkeitä ominaisuuksia olivat mm. Isofix-turvaistuinkiinnikkeet ja painikkeiden sijoittelu korkealle, ettei lapsi pääse niihin käsiksi. Talvikäyttö oli ehdoton kriteeri, sillä harrastamme leijailua kesät talvet, satoi tai paistoi.

Vaikka retkeilyauto perheelle on hankittu ennen kaikkea matkusteluun, olemme huomanneet sen käteväksi myös arjessa. Auto sopii kompaktin kokonsa ansiosta hyvin esimerkiksi työmatkoille tai arkiautoksi. Tulevaisuudessa Oskarin harrastusten aikaan voi autossa ottaa torkut tai tehdä töitä odotellessa.

Katso myös ProCaravanilla myytävätmatkailuautot sekäasuntovaunut.

Turvallinen ja helppo tapa matkustaa lasten kanssa

Meidän retkeilyauto on Oskarille kuin toinen koti: hän nukahtaa sinne samalla tavalla kuin omaan sänkyyn. Tiskaus, lämmin suihku, lapsenhoito ja muut arjen askareet hoituvat todella helposti. Ainoastaan pyykkäys vaatii hieman suunnittelua, mutta sekään ei ole kynnyskysymys. Käytämme paljon Puskaparkki-appeja, joista näkee hyvin esimerkiksi vesien täyttö- ja tyhjennyspisteitä, retkeilijöiden palveluita, itsepalvelupesuloita sekä sähköpaikkoja niin Suomessa kuin Euroopassakin.

Tavaroiden säilytys tapahtuu auton katolla olevassa suksiboksissa ja sängyn alla olevassa säilytystilassa. Näin auton sisälle jäi mahdollisimman paljon tilaa elämiselle, ja Oskari mahtuu hyvin leikkimään auton lattialla. Emme aiemmin tienneet, että retkeilyauto Isofix kiinnikkeillä on mahdollinen. Tämä oli positiivinen yllätys ja todella hyvä lisä turvallisuuteen lapsen kanssa matkustaessa. 

Retkeilyauto perheelle tuo rentoutta reissuihin

Harrastamme usein kylmissä olosuhteissa. On kätevää, kun auton lämmitysjärjestelmää voi hallinnoida puhelimella, suihkuveden voi laittaa lämpenemään valmiiksi, eikä yöllä tarvitse nousta erikseen sängystä säätämään lämpöjä. Tämä luo retkeilyyn rentoutta, sillä pystymme reagoimaan helposti muutoksiin tien päällä ilman turhaa säätöä. Lasten kanssa aina sattuu, tapahtuu ja tulee yllätyksiä, mutta niistäkään ei tarvitse niin paljon stressata, kun on oma tuttu tukikohta.

On ihanaa, kun märkäpukua ei tarvitse riisua leijailun jälkeen parkkipaikalla. Nyt pääsee vielä saman tien lämpimään suihkuun, ja vessassa voi kuivattaa märät vaatteet. Talvella auton hyödyt korostuvat: on tärkeää, että lapsen kanssa on lämmin ja turvallinen paikka, jossa olla ulkoilujen välissä. Automme on suunniteltu Pohjoismaihin, joten sen lisävarusteet on valittu kylmiä kelejä silmällä pitäen. Kesäisin hyödynnämme aurinkopaneeleja, jolloin autolla pärjää pidemmän ajan ilman ajoa tai lataamista.

Koko perheen yhteinen elämäntapa

Leijasurffaus on laji, jota ei voi suunnitella kovin pitkälle tulevaisuuteen, sillä tuuli määrittää sen, mihin auton keula suuntaa. Oma retkeilyauto perheelle mahdollistaa meille elämäntavan, joka kiteytyy hyvin sanaan vapaus. Voimme aamulla katsoa tuuliennustetta, ja lähteä fiilispohjalta perheen kanssa reissuun. Moni unohtaa matkustelun lasten myötä, vaikka sopivilla varusteilla se onnistuu oikein hyvin. Meille on tärkeää elää nyt, eikä vasta eläkeiässä. Yksi parhaista puolista tässä on, että auto on aina valmiiksi pakattuna pihassa. Olemme hankkineet monia lastentarvikkeita kaksin kappalein, jotta autossa on aina perustarpeet valmiina – ruoat ja vaatteet vain mukaan ja menoksi!

Lisätietoa löydät osoitteestaProCaravan.fi