Mielipiteet

”Palkalla pitää tulla toimeen”, kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan Lehtosen Kalle

Kalajokilaakson juttu sai Lehtosen Kallen ottamaan kantaa työttömyysongelmaan. Kuva: Jouni Nikula

Tässä on koko työn teon motiivi. 1.9. Kalajokilaaksossa Jouko Saarivirta ansiokkaasti tilitti totuuden työttömyysongelmasta. Joka ei ymmärrä jutun luettuaan työttömyysongelman ydintä, niin kannattaa kääntyä kallonkutistajan puoleen.

Aina on korostettu suomalaisten sisua ja taipumattomuutta pakkovaltaan. Nyt hallituksen toive on, että kun kiristetään vähimmäistoimeentulotukea, niin suomalaiset innostuvat tekemään työtä.

Enää on vähän työpaikkoja, joissa työntekijän sitoutuminen työhön ei vaikuta työn tuottavuuteen. Hallituskin epäilee, ettei kepillä saa porukkaa antamaan kaikkensa työhön, vaan lisäpelotteeksi irtisanomissuojaa helpotetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisaalta kannustetaan työntekoon antamalla verohelpotuksia. Mitä enempi on tuloja sitä suuremmat ovat hyödyt. Hallituksella on usko ja luja luottamus siihen, että lisätulot tehoavat, ei tarvita lisätoimia.

En oikein ymmärrä, miksi on levinnyt sellainen käsitys, ettei ay-liikkeeseen kannata liittyä. Järjestäytyminen lähestyy 50 prosenttia matalapalkka-aloilla. Oletetaan, että liittyminen kannattaa sitten vasta, kun palkkataso on kohtuullinen.

Osalla työläisillä on usko ja luja luottamus siihen, että kun laittaa kädet ristiin ja kumartelee itse kullekin tärkeään suuntaan, niin elintaso nousee. Kun hallituksen toimet työelämää kohtaan alkavat muuttua todeksi niin kanta ay-toimintaa kohtaan muuttuu.

Suurinta osaa työstä tehdään muussa kuin toiveammateissa. On selvää ammatin arvostusta lisää siitä maksettu palkka. On totutettava yhteiskunta siihen, että kaikesta työstä on maksettava palkka, jolla tulee kohtuullisesti toimeen ilman yhteiskunnan maksamaa tukea, ennen ei työelämän ongelmat ratkea.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henkilökohtaisesti teurastajan työtä ei voi sanoa toivetyöksi. Olimme sataprosenttisesti SEL:n jäseniä ja toimimme yhteistyössä muiden lihatalojen kanssa. Atrian Nurmossa teurastajan palkka 2022 oli neljän vuoden kokemuksella 5 300 euroa kuukausi. Jokainen voi arvioida, millä hinnalla alkaisi ottaa eläimiä hengiltä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä