Paikallisuutiset

Nivalan seurakunnan uuden muistolehdon pääsuunnittelija vaihtuu

Neuvosto hyväksyi muistolehdon pää- ja arkkitehtisuunnittelijaksi arkkitehtitoimisto Jorma Teppo Oy:n. Asia tuli uudelleen käsiteltäväksi edellisen suunnittelijan vetäydyttyä hankkeesta.

– Jorma Tepon arkkitehtitoimisto on seurakunnalle tuttu toimija muun muassa kirkon peruskorjauksen tiimoilta, kertoo Nivalan seurakunta tiedotteessaan.

Uusi muistolehto tulee kirkon kupeessa olevan vanhan leikkikentän paikalle. Kuva: Risto Puolimatka

Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että se lakkauttaa Nivalan seurakunnan kappalaisen viran ja avaa sen sijaan seurakuntapastorin viran 1.11.2023 alkaen. Kirkkovaltuusto käsittelee asiat 1.6. kokouksessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perusteluina kappalaisen viran lakkauttamiselle on se, ettei kappalaisen virkoihin ole maaseudulla hakijoita. Koska työn sisältö ja palkkaus ovat Nivalan seurakunnassa sekä kappalaisella että seurakuntapastorilla samankaltaiset, seurakunnassa toivotaan, että tuomiokapituli huomioi hakuprosessissa myös valmistuvat teologian maisterit.

Kirkkoneuvoston jäsen Hilkka Koskenkorva teki vastaesityksen, jonka mukaan seurakuntapastorin virka tulisi avata osa-aikaisena. Esitys ei saanut kannatusta. Koskenkorva jätti päätöksestä kirjallisena eriävän mielipiteen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä