Miten vertailet ja löydät edullisimmat lainatarjoukset?

Kuva:

MAINOS - HALVINLAINA.fi -

Lainojen vertailu on erittäin viisas toimenpide, sillä pienimpienkin lainojen hinnoittelu voi vaihdella suuresti. Lainatarjousten hinnat voivat vaihdella jopa tuhansia euroja.

Lainaa haettaessa lainavertailupalvelu pyytää yhdellä hakemuksella tarjoukset useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Sinulla on lainaa saatuasi ylimääräistä rahaa esimerkiksi lomamatkalle.

Lainavertailu ei sido mihinkään. Hakemuksen jättäminen on täysin ilmaista. Jos saat tarjouksen, joka ei vastaa odotuksiasi, voit jättää sen kokonaan pois vertailusta.

Lainaa rahaa maksukykysi mukaan

Lainarahaa harkitsevan on järkevää aloittaa lainan hakeminen laatimalla budjetti. Onko lainasumma realistinen? Pystytkö sitoutumaan lainaehtoihin? Onko taloudessasi tarpeeksi varaa lainan takaisinmaksuun?

Laina on järkevää valita käyttötarkoituksen mukaan. Jos haluttu lainasumma ei ole tarkkaan tiedossa, esimerkiksi joustoluotto voi olla oikea valinta.

Kun olet löytänyt sopivan lainan, tutustu ehtoihin perusteellisesti. Lainaehtojen tunteminen estää ikävät yllätykset takaisinmaksun aikana.Halvinlaina.fi auttaa sinua löytämään fiksun lainan.

Ota selvää taloudellisesta tilanteestasi ennen lainan hakemista. Tarkista tulotasosi ja arvioi, miltä se näyttää esimerkiksi yhden vuoden kuluttua.

Lainaa mihin vuorokauden aikaan tahansa

Voit hakea lainaa 24/7. Aiempina vuosina lainaa sai haettua vaikka tekstiviestillä, mutta todellinen vuosikorko saattoi olla jopa 600 %. Laina-asiakkaiden onneksi ne ajat ovat ohi. Lainaa voi kuitenkin hakea verkkohakemuksella milloin tahansa.

Lainan saatuaan lainarahaa voi nostaa lainatililtä omalle tilille esimerkiksi tekstiviestillä. Jokaisesta nostosta veloitetaan usein erikseen. Vain harvat rahoitusyritykset tarjoavat ilmaisia siirtoja. Lainaa ei siis kannata ottaa harkitsematta.

Lainaa harkiten

Lainavertailu ja kilpailukykyiset lainatarjoukset ovat erittäin tärkeitä suhteellisen suurille lainasummille, koska maksuja on luonnollisesti enemmän ja takaisinmaksu kestää yleensä kauan. Laina tulee pääsääntöisesti maksaa kokonaisuudessaan takaisin mahdollisimman pian. Pankki tai rahoitusyhtiö lainaa tuhansien eurojen lainat minuuteissa joustavana lainana tai kertaluonteisena kulutuslainana.

Tarvittaessa voit myös muuttaa lainan maksuaikataulua, josta yleensä veloitetaan erikseen. Et välttämättä tarvitse lainavakuutta, kuten autoa, metsäomaisuutta, omistusasuntoa tai muuta omaisuutta vakuudeksi. Täyttämällä sähköisen hakemuksen ja hyväksymällä lainasopimuksen saat lainan tilillesi lähes välittömästi. Lainanhakijalla tulee olla vakaat tulot,luottotiedot kunnossa ja riittävä ikä. Joissakin lainoissa sinun tulee olla vähintään 26-vuotias ja toisiin lainoihin riittää täysi-ikäisyys.

Lainat yhdistämällä voi säästää rahaa

Lainojen yhdistäminen on hyvä tapa lyhentää vanhoja velkoja. Idea on itse asiassa melko yksinkertainen: maksa vanha laina pois uudella lainalla. Tässä on kuitenkin oltava varovainen, sillä uuden lainan on oltava halvempi kuin vanha.

Jos sinulla on vuosien aikana kertynyt paljon lainoja, yhden maksaminen voi tuntua todella helpolta. Yksi huomioitava asia kannattaa kuitenkin muistaa: todellinen vuosikorko. Sen on oltava mielellään huomattavasti alhaisempi kuin edellisen lainan todellinen vuosikorko. Jotkut pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät kyseisiä yhdistelylainoja, mikä on erittäin tervetullut asia lainanhakijoille.

Huomioi lainan kaikki kustannukset

Jokainen voi vertailla lainoja.Tämä tehdään vertaamalla ja tutkimalla luotonantajien verkossa tarjoamien lainojen kustannuksia, korkoja ja ehtoja.

Kun lainanantajaa pyydetään tarjoamaan tiettyjä lainatarjouksia, kyseessä on manuaalinen lainahakemus. Sen sijaan, että pyytäisit tarjouksen itse, voit ulkoistaa tarjousprosessin lähettämällä lainahakemuksesi lähes automaattisesti toimivassa lainavertailupalvelussa.

Lainoja vertailemalla voit säästää jopa tuhansia euroja vuodessa. Mutta lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin tekijöihin kuin lainasta aiheutuviin korkokustannuksiin, kuten lainan siirto- ja avausmaksuihin.

Myös takaisinmaksuehtoja kannattaa vertailla. Onko vaikeuksien sattuessa varattu mahdollisuus takaisinmaksuvapaaseen jaksoon? Tai päinvastoin, jos haluat maksaa takaisin erissä tai jopa maksaa lainan ennenaikaisesti, tuleeko siitä kuluja?

Lainaa helposti ilman vakuuksia

Yli 10 000 euron lainat on haettu yleensä pankista vakuudellisena kulutusluottona. Nykyään saat helposti lainaa ilman vakuuksia rahoitusyhtiöltä. Pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainojen todelliset hinnat ovat melko lähellä toisiaan. Pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainat ovat varsin edullisia nykykoroilla. Todellinen vuosikorko on noin 10-20 %. Pankkien asiakkaat voivat hyötyä keskittämällä talousasiansa yhteen pankkiin. Se ei kuitenkaan takaa lainalle halvinta hintaa.

Vakuudettoman kulutuslainan enimmäismäärä on lainanantajasta riippuen noin 70 000 euroa. Pankista saa periaatteessa rajattomasti lainavaroja. Yli 70 000 euron laina vaatii yleensä asunnon tai muun arvokkaan omaisuuden lainan takaisinmaksun turvaamiseksi.

Jos aiot ottaa asuntoa varten lainaa, voidaan ostettua asuntoa käyttää vakuudeksi tietyin ehdoin. Lisäksi vaaditaan säästöjä tai muita lainoja sekä säännölliset tulot.  Myös lainanhakijan toimialan tulevaisuudennäkymät otetaan huomioon. 100 000 euron lainaa ei välttämättä ole yhtä helppoa ja nopeaa saada kuin pientä lainaa. Voit kuitenkin saada lainapäätöksen jopa samana päivänä.

Lainasumma saadaan lähes heti hakijan hyväksyessä lainasopimuksen. Oli laina kuinka kiireellinen tahansa, kannattaa ainakin tarkistaa lainaehdot ja lainan todellinen vuosikorko. Näin voi välttyä epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Lainasta ei koskaan pidä maksaa liikaa. Lainavertailu kannattaa joka kerta.

Kaikkien lainanhakijoiden ei tarvitse esittää lainavakuuksia. Jos vakuuksia ei vaadita, lainanhakija saa lainasumman omalta tililleen jopa muutamassa minuutissa. Puhelinnumero ja verkkopankkitunnukset yleensä riittävät tunnistautumiseen.

Laina-asiakas tunnistetaan

Lainanhakijan on täytettävä tietyt ehdot saadakseen lainaa. Ikävaatimus on vähintään 18 vuotta, yleensä enemmän. Lisäksi vaaditaan pankkitili suomalaisessa pankissa ja verkkopankkitunnukset. Tunnuksen ei tarvitse olla sama kuin sen pankin tunnus, josta lainanhakija hakee lainaa. Nykyään myös mobiilivarmenteet ovat yleinen tunnistamiskäytäntö. Pankki tai rahoitusyhtiö ei koskaan kysy asiakkaan pankkitunnuksia omaan käyttöönsä.

Huomio lainan siirtomaksut

Lainojen todellisten kustannusten vertailu on avainasemassa edullisen lainan löytämisessä. Pankit ja rahoitusyhtiöt kehittävät jatkuvasti uusia tapoja rahastaa laina-asiakasta. Lainojen siirtomaksut eivät ole tyypillisesti laskettuna mukaan todelliseen vuosikorkoon. Ne ovat kuitenkin yleensä erittäin merkittäviä summia. Siirtomaksut veloitetaan yleensä joka kerta lainarahaa siirtäessä. Ne voivat tuoda lainalle todella suuria lisäkustannuksia. Niitä onkin syytä välttää.