Pääkirjoitukset

”Me kerromme, mitä tapahtuu ja siitä työpaikan kahvipöydissä puhutaan”, kirjoittaa Jenni Kankaanpää pääkirjoituksessaan

Hyvin harvat sisällöt toimituksen harkinnan mukaan ovat enää vapaana ihmisten luettavissa ja koettavissa. Suurin osa kuuluu maksumuurin taakse. Usein somessa on kuultu nurinaa siitä, että jaamme siellä uutisia, jotka ovat maksumuurin takana. Niin se bisnes pyörii. Jonkun tekemästä tuotteesta maksetaan ja siitä saadulla maksulla eli tuotolla katetaan yrityksen kuluja.

Joissakin tilanteissa uutinen saattaa olla tiedotteen pohjalta tehty. Tiedote saattaa löytyä ilmaisena jostain päin internettiä etsimisen jälkeen. Paikallislehdellä on kuitenkin puolueettoman ja luotettavan tiedon välittäjänä omissa kanavissaan erilainen asema kuin organisaatioilla, jotka omissa kanavissaan tiedottavat asioista.

Viestintä (jota organisaatioiden tiedotteet ovat) ja journalismi eivät ole sama asia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lukija maksaa siitä, että hänen ei tarvitse itse etsiä tietoa vaan se tarjoillaan hänelle etsimättä ja siitä, että asia laitetaan helposti ymmärrettävään muotoon. Toimituksessa myös kyseenalaistetaan, käsitellään tietoa ja etsitään sitä – mitään ei purematta niellä.

Paikallislehti on paikallisille myös raotus verhon taakse. Me kerromme, mitä tapahtuu ja siitä monesti työpaikan kahvipöydissä puhutaan. Tuohon kuplaan pääsy on tällä hetkellä vielä kaikenlisäksi kampanja aikoina halpaa. Nytkin kuukauden kokeilujakson saa eurolla sisältöihin, joiden eteen toimittajat ovat tehneet taustatyötä, haastatteluja ja muuta prosessiin kuuluvaa työtä.

Paikallisen tukeminen suuntaan jos toiseen onkin monessa asiassa avain asemassa.

Jenni Kankaanpää, Kalajokilaakso Kuva: Jukka Lehojärvi

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä