Matkailu avartaa – ja on yhä helpompaa kuin ennen

Matka maailmalle voi tuntua pitkältä, jos aiempaa kokemusta ulkomaanmatkailusta ei ole vielä kertynyt.

Nykyään matkan maailmalle voi kuitenkin toteuttaa monellakin eri tavalla, ja matkasuunnittelun apuna voi hyödyntää lukuisia erilaisia palveluita. Matkailun avulla voit laajentaa omaa maailmankuvaasi ja palata kotiin monia kokemuksia rikkaampana!

Jos siis suunnittelet ensimmäistä ulkomaanmatkaasi tai haluat suunnitella seuraavan matkasi itsenäisemmin, lue tämä artikkeli. Saat vinkkejä siihen, miten voit suunnitella matkasi itse etukäteen ja mitä asioita sinun on hyvä ottaa huomioon. Lopuksi laadimme sinulle esimerkkimatkan New Yorkiin!

Erilaiset palvelut matkasuunnitelman tekemisen tukena

Matkustaminen on tänä päivänä huomattavasti helpompaa kuin ennen, sillä matkailuun liittyvät palvelut ja teknologia ovat kehittyneet huomattavasti.

Internetin ja matkapuhelimien yleistymisen myötä tietoa eri matkakohteista ja matkustustavoista on saatavilla helposti. Erilaisten sivustojen kautta on mahdollista varata lentoja ja majoituksia sekä ostaa lippuja erilaisiin aktiviteetteihin. Esimerkiksi hellotickets.fi tarjoaa mahdollisuuden hankkia lippuja tapahtumiin etukäteen, joka auttaa oman matkan aktiviteettien suunnittelussa. Näin myös perillä matkakohteessa voi keskittyä itse asiaan – siis elämyksistä nauttimiseen ja uusien asioiden kokemiseen.

Hyvä tapa tutustua itseä kiinnostaviin matkakohteisiin on myös lukea muiden kirjoittamia matkustusaiheisia blogeja. Blogeja on tarjolla monenlaisia ja niistä voi löytää mukavasti ideoita oman matkan suunnitteluun. Myöskään kielitaidon puutteen ei tarvitse olla suuri este matkailulle. Englannilla pärjää hyvin monessa maassa. Jos englannin kielen osaaminen ei kuulu omiin vahvuuksiin tai matkakohteessa tarvitaan jotakin muuta kieltä, voi hyödyntää puhelimeen ladattavia helppokäyttöisiä käännösohjelmia.

Miten suunnittelen matkan itse?

Oman matkan suunnittelu itse voi olla palkitsevaa, sillä voit suunnitella juuri omannäköisesi matkan. Se voi myös olla edullisempaa kuin valmiiden matkapakettien ostaminen. Siksi onkin tärkeää tutustua etukäteen erilaisiin vaihtoehtoihin ja vertailla niiden kustannuksia toisiinsa.

Matkasuunnitelman laatiminen kannattaa aloittaa tavoitteen ja budjetin määrittämisellä. Sen jälkeen voi etsiä tietoa eri matkakohteista ja majoitusvaihtoehdoista, vertailla eri lentoyhtiöiden ja muiden mahdollisten kulkuneuvojen hintoja sekä suunnitella erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksien katsomista.

Suunnittelussa kannattaa olla huolellinen. On tärkeää tutustua etukäteen matkavakuutuksiin ja mahdollisesti tarvittaviin viisumeihin tai muihin asiakirjoihin. Lisäksi on hyvä ottaa aina huomioon omat terveysasiat, paikalliset sääolosuhteet sekä kohteen mahdolliset turvallisuusnäkökohdat.

Suunnittele matka New Yorkiin

New York on eittämättä yksi maailman suosituimmista matkakohteista, ja se tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Listasimme joitakin suosituksia siitä, mitä voisi sisällyttää ikimuistoiseen New Yorkin matkaan:

• Tutustu New Yorkin ikonisiin nähtävyyksiin, kuten Vapaudenpatsaaseen, Empire State Buildingiin, Times Squareen ja Central Parkiin.

• Koe kaupungin monipuolinen ruokakulttuuri: voit maistella paikallisia herkkuja tai muita maailmanmakuja lukuisissa viihtyisissä ravintoloissa ja kahviloissa.

• Nauti taiteesta ja kulttuurista ja varaa käynti esimerkiksi näihin: Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art tai Broadway-musikaalit.

• Tutustu kaupungin erilaisiin kaupunginosiin: koe esimerkiksi trendikäs Brooklyn, historiallinen Greenwich Village ja elämää sykkivä Chinatown!

• Shoppaile maailmankuululla Fifth Avenuella tai muissa muodikkaissa putiikeissa ja tavarataloissa, joita löytyy ympäri kaupunkia.

• Elä ja aisti kaupungin vilkasta yöelämää vierailemalla yökerhoissa, baareissa tai komediaklubeilla.

• Vietä aikaa Hudson-joella jokiristeilyllä tai kävelyllä pitkin Hudson River Parkia.

• Osallistu rohkeasti erilaisiin tapahtumiin ja juhliin, kuten New Yorkin maratoniin tai Times Squaren uudenvuodenjuhlaan!

Näiden lisäksi kaupungissa on paljon muitakin mielenkiintoisia kohteita ja aktiviteetteja - voit rakentaa matkan sisällön omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan.

Matkailu avaa uusia näkökulmia elämään

Kun matkustaa uusiin paikkoihin ja tutustuu uusiin tapoihin elää, voi oppia uusia asioita niin maailmasta kuin omasta itsestään. Matkailu voi myös auttaa kehittämään muun muassa omaa empatiakykyä sekä lisäämään ymmärrystä erilaisia ihmisiä kohtaan. Matkustaminen tarjoaa lisäksi oivan mahdollisuuden saada uusia ystäviä eri puolilta maailmaa.

Matkailu voi myös auttaa sinua pääsemään pois omalta mukavuusalueeltasi ja haastamaan itsesi uusilla tavoilla. Saatat löytää uusia kiinnostuksen kohteita tai saada inspiraatiota uusiin harrastuksiin. Ehkä matkailusta muodostuu sinulle uusi harrastus?

Matkustaminen voi lisäksi auttaa sinua ymmärtämään paremmin myös globaaleja kysymyksiä ja maailmanlaajuisia haasteita. Voit oppia enemmän maailmanhistoriasta, erilaisista kulttuureista ja yleensäkin maantieteestä. Saatat jopa löytää uusia tapoja auttaa muita tai keinoja vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan.

Matkailu tarjoaa ennen kaikkea mahdollisuuden rentoutumiseen. Arjen kiireiden keskellä unohtuu usein, kuinka tärkeitä asioita rentoutuminen ja lepo ovat. Matkustaminen mieluiseen kohteeseen voi toimia ansaittuna lepotaukona, jonka jälkeen omat ajatukset ovat ehkä selkiytyneet ja parhaimmassa tapauksessa ihminen löytää uusia näkökulmia omaan elämään.