Matka Tallinnaan ja Helsinkiin: kaksi pääkaupunkia yhdellä reissulla

Tallinna ja Helsinki ovat kaksi pääkaupunkia, jotka sijaitsevat vain alle sadan kilometrin päässä toisistaan Itämeren rannalla. Tallinnasta Helsinkiin ja takaisin pääsee vain parin tunnin sisällä reittiyhteydestä riippuen, joten matkustaminen näiden kahden kaupungin välillä on todella helppoa.

Voit helposti yhdistää Helsingin ja Tallinnan nähtävyyksien ihastelemisen yhteen reissuun. Esimerkiksi pikaisen viikonloppuloman aikana ehdit helposti vierailla sekä Tallinnassa että Helsingissä ja nauttia kummankin historiallisen kaupungin nähtävyyksistä.

Katsomme seuraavaksi, miten voit yhdistää Tallinnan ja Helsingin reissut yhteen reissuun.

Helsinki Talliin ferry: nopea lauttayhteys

Laiva- ja lauttayhteydet Helsingin ja Tallinnan välillä kulkevat useaan kertaan päivässä. Helsinki Tallinn ferry kulkee kahden kaupungin väliä tasaisin väliajoin eivätkä lippujen hinnat huimaa päätä.

Helsinki Tallinn ferry vie sinua kahden kaupungin välillä vain alle 40 euron hinnalla per suunta ja matka kestää vain noin 2-3 tuntia valitsemastasi reittiyhteydestä riippuen. Helsinki Tallinn ferry on nopein ja näppärin tapa matkustaa Suomesta Viroon ja lauttamatkallakaan ei tarvitse tylsistyä, sillä voit nauttia ruoasta ja shoppailusta.

Mitä tehdä Tallinnassa?

Tallinnan suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa vanhakaupunki, museot ja puistot. Jos haluat yöpyä Tallinnassa, hotellit Tallinn tarjoavat kukkaroystävällisiä huoneita hyvissä sijainneissa.

Alla olemme suositelleet tekemistä Tallinnan matkalle. Näistä aktiviteeteista pääsee nauttimaan päivän aikana niin viikolla kuin viikonloppuna.

Panoraamanäkymät Tallinnasta

Toompean mäeltä löydät Patkulin, Piispan ja Kohtuotsan näköalatasanteet, joista viimeinen tarjoaa romanttisimmat näkymät punakattoiseen vanhakaupunkiin. Jos haluat nousta vielä korkeammalle, voit tehdä bussimatkan 314 metriä korkealle TV-tornille kaupungin keskustan ulkopuolelle. Hyvällä säällä voit jopa nähdä Helsingin horisontissa.

Kalamaja

Kalamaja on yksi Tallinnan suosituimmista kaupunginosista, jossa on kauniisti kunnostettuja puutaloja sekä kaupungin trendikkäimpiä ravintoloita, baareja ja kahviloita. Lähistöllä sijaitsee myös Depoo Food Street ja Balti Jaam -markkinat, jotka tarjoavat mielenkiintoisen näkymän elävästä virolaisesta markkinakulttuurista ja sen terveellisistä ruokatarvikkeista.

Mitä tehdä Helsingissä?

Kun olet tutkinut Tallinnaa sydämesi kyllyydestä, voit hypätä lautan kyytiin ja suunnata Helsinkiin. Helsinki hotellit tarjoavat yösijan heti sataman läheisyydessä, joten pääset heti aikaisin aamulla tutkimaan Helsingin tarjontaa.

Alla olemme katsoneet muutamia aktiviteetteja tehtäväksi Helsingissä.

Senaatin aukio

Vanha osa Helsingistä sijaitsee Senaatin aukion ympärillä. Näyttävin aukion rakennuksista on Helsinkiin kohoava Helsingin tuomiokirkko valkoisine seinineen, vankkumattomine graniittirappuineen ja kauniine apostolipatsaineen.

Aukion ympärillä voit myös nähdä Hallituskorttelin, Helsingin yliopiston päärakennuksen ja Kansalliskirjaston. Senaatin aukion keskellä seisoo Venäjän keisari Aleksanteri II:n patsas, joka muistuttaa meitä ajasta, jolloin Suomi oli osa Venäjää.

Museot ja kulttuuri Helsingin keskustassa

Kansalaistori, erityisesti nuorten ja skeittaajien suosima aukio, sijaitsee kaupungin sydämessä Musiikkitalon ja Kiasman välissä, lähellä Eduskuntaa ja Suomen kansallismuseota. Aivan kivenheiton päässä on Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo, ja jopa Suomen Kansallisooppera on kävelyetäisyydellä.

Helsingissä on myös erinomaisia ostosmahdollisuuksia esimerkiksi Helsingin Kampin ja Forumin ostoskeskuksessa sekä Stockmannilla.

Suomenlinnan merilinnoitus

Ota lautta Kauppatorilta ja matkusta Suomenlinnan saarelle, joka on vain 15 minuutin päässä pääkaupungin keskustasta. Suomenlinnassa on historiallinen linnoitus, museoita ja ihania kahviloita.

Vaikka saari onkin pieni, siellä voi viettää koko päivän tutustuen ja rentoutuen. Suomenlinna on suosittu piknikpaikka helsinkiläisten keskuudessa, ja siellä asuu myös noin 800 ihmistä.