Kuluttaja - tiedä nämä asiat sähkösopimuksista!

Sähkösopimuksen tekeminen ja irtisanominen on helppoa ja nopeaa nykyään. Sähköyhtiöillä on monia erilaisia sopimuksia, joita asiakkaat voivat valita. Sopimuksen tekeminen onnistuu useimmiten netissä tai puhelimitse.

Sähkösopimuksen tekeminen aloitetaan yleensä vertailemalla eri sähköyhtiöiden tarjoamia sopimuksia. Vertailun avulla asiakas voi löytää itselleen sopivimman sopimuksen. Sopimuksen tekeminen netissä on helppoa ja nopeaa. Asiakkaan tulee vain täyttää tarvittavat tiedot ja lähettää sopimus sähköyhtiölle.

Sähkösopimuksen sitovuus ja sopimuskausi vaihtelevat sähköyhtiöittäin. Useimmiten sopimuskausi on yhden vuoden mittainen, mutta sopimuksia voi olla myös pidemmällä tai lyhyemmällä sopimuskaudella. Sopimuksen sitovuus tarkoittaa, että sopimus on voimassa sovitun ajanjakson ajan. Sopimuskauden päätyttyä sopimus jatkuu yleensä toistaiseksi voimassa olevana, ellei asiakas irtisano sopimusta.

Sähkösopimuksen irtisanominen voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi muuton yhteydessä tai jos asiakas haluaa vaihtaa sähköyhtiötä. Irtisanomisen yhteydessä sinun tulee huomioida mahdolliset sopimusrikkomukset, kuten sopimuskauden keskeytysmaksut.

Sähkösopimusten vertaileminen kannattaa!

Sähkön hintavertailu auttaa sinua löytämään edullisimman sähkösopimuksen. Sähkövertailupalvelut tarjoavat monipuolisen valikoiman sähkötarjouksia, jotka ovat kilpailutettuja ja edullisia. Voit vertailla sähkön hintoja eri sähköyhtiöiden välillä ja löytää edullisimman sähkösopimuksen.

Sähkösopimuksen kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä sähkön hinta vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Kannattaa myös tarkistaa, onko sähkösopimuksessa sitova määräaika ja mitä se tarkoittaa. Sitova määräaika voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sopimuksen irtisanominen ennen määräajan päättymistä voi aiheuttaa lisäkustannuksia.

Sähkösopimuksen vertailu on helppoa ja nopeaa. Vertailusivustoilla voi syöttää oman sähkönkulutuksen ja vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että halvin hinta ei aina ole paras vaihtoehto. Sopimuksen ehdoilla ja palvelun laadulla on myös merkitystä. Vertaa sähkö ja säästä rahaa!

Talven tullessa yleensä sähkön hinta nousee. Nousee tai ei aina on hyvä hetki kilpailuttaa sähkösopimus!

Minkälaisia sähkösopimuksia on tarjolla markkinoilla?

Sähkösopimusten tyypit vaihtelevat sen mukaan, millaisen sopimuksen kuluttaja haluaa tehdä. Tässä osiossa käydään läpi yleisimpiä sähkösopimustyyppejä.

Määräaikainen sähkösopimus - lukitse hinta!

Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka on voimassa tietyn ajan, yleensä 12 tai 24 kuukautta. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, riippumatta markkinahintojen muutoksista. Määräaikainen sopimus voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa tietää tarkalleen, kuinka paljon sähkö maksaa tietyn ajanjakson aikana.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus - ei sitoutumiskammoiselle

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on sopimus, joka jatkuu automaattisesti, kunnes se irtisanotaan. Sähkön hinta voi vaihdella markkinahintojen mukaan, joten se voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa hyötyä mahdollisista hinnanlaskuista.

Pörssisähkö - tarkan markan vartijalle ja kyttäilijälle

Pörssisähkö on sähkön hinta, joka määräytyy sähköpörssissä. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti markkinahintojen mukaan. Pörssisähkö voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa hyötyä mahdollisista hinnanlaskuista, mutta se voi myös olla riskialtista, jos hinnat nousevat.

Hybridisopimus

Hybridisopimus on yhdistelmä määräaikaista ja toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta. Tämä tarkoittaa, että sopimus on voimassa tietyn ajan, jonka jälkeen se jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena. Hybridisopimus voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa varmistaa, että sähkön hinta pysyy samana tietyn ajanjakson aikana, mutta haluaa myös joustoa sopimuksen jatkumisessa.

Pakettisähkö - sama kokonaishinta joka kuukausi!

Pakettisähkö on sähkösopimus, jossa kuluttaja ostaa tietyn määrän sähköä etukäteen. Pakettisähkö voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa varmistaa, että sähkön hinta pysyy samana tietyn ajanjakson aikana ja haluaa samalla joustoa sähkönkulutuksen suhteen. Pakettisähkösopmukset ovat yleensä astetta kalliimpia pitkässä juoksussa.

Kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintainen sähkösopimus on sopimus, jossa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Kiinteähintainen sopimus voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa varmistaa, että sähkön kwh-hinta pysyy samana.

Löydä sinulle mieluisin sähkösopimus talvea varten. Muista, että vertaileminen kannattaa aina!