Katso, maksatko liikaa kulutusluotostasi

Kuva:

MAINOS -

Mistä tiedät, onko nykyinen kulutusluottosi kallis? Helpoimmin saat asian selville kilpailuttamalla kulutusluottosi. Lue artikkelista, miten se onnistuu.

Olet ehkä ottanut kulutusluottosi tilanteessa, jossa olet tarvinnut rahaa heti. Et välttämättä ole ehtinyt vertailla eri kulutusluottojen korkoja tai sitä, mikä vaihtoehdoista tulisi sinulle kokonaisuudessaan edullisimmaksi, ja nyt korkeat korot harmittavat.

 

Ei hätää, sillä tämä asia sinun on mahdollista korjata milloin tahansa.

 

Itse asiassa kulutusluottojen kilpailuttaminen on nykyään yllättävän helppoa. Monille meistä esimerkiksi sähkösopimuksen ja kännykkäliittymien vaihtaminen halvempiin vuoden tai kahden välein on jo tuttu rutiini. Sama kannattaa ottaa tavaksi myös kulutusluottojen kanssa.  

 

Voit kilpailuttaakulutusluottosi vaikka joka vuosi – ja sinun ehdottomasti kannattaakin.

Miksi kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti?

Vain säännöllinen kilpailuttaminen auttaa sinua huomaamaan, onko nykyinen kulutusluottosi kallis, edullinen vai jotain siltä väliltä. Erot eri luotonmyöntäjien välillä voivat olla tuntuviakin, ja mitä isommasta kulutusluotosta on kysymys, sitä suuremmat ovat kilpailutuksen sinulle tuomat säästömahdollisuudet.

 

Kulutusluottojen vertailussa ei riitä, että tarkastelet pelkästään nimellistä korkoa, vaan ratkaiseva asia on lainan todellinen vuosikorko. Se sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muutkin lainan kustannukset, kuten tilinhoitomaksut, käsittelymaksut ja laskutuspalkkiot.

 

Kynnys kulutusluottojen kilpailuttamiseen kannattaa pitää matalana, sillä kilpailuttaminen ei sido sinua vielä mihinkään: voit siis vain kokeilla, millaisella korolla muut pankit ja rahoituslaitokset tarjoaisivat sinulle nykyistä kulutusluottoasi vastaavan lainan. Näiden tietojen pohjalta voit tehdä päätöksesi juuri siten kuin sinusta parhaalta tuntuu.

 

Kun teet kilpailutuksen säännöllisesti esimerkiksi kuuden kuukauden välein, voit varmistaa, että kulutusluottosi on aina se edullisin etkä maksa turhasta.

Aikoinaan edullisin kulutusluotto ei ehkä ole sitä enää

On myös hyvä huomioida se, että vaikka nykyinen kulutusluottosi olisi ollut lainanottohetkellä sinulle edullisin, tilanne ei välttämättä enää ole sama. Tämä voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä: 

 

- Kulutusluottojen korot elävät jatkuvasti, joten korkotaso voi nyt olla hyvinkin erilainen kuin se oli aiemman lainasi ottohetkellä. Korkotasoon vaikuttavat muun muassa maailman tapahtumat sekä pankkien tekemät talousarviot.

 

- Pankkien luotonmyöntökriteerit vaihtelevat, joten on mahdollista, että saat nyt lainatarjouksia useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta kuin nykyistä kulutusluottoa hakiessasi.

 

- Myös oma elämäntilanteesi voi vaikuttaa positiivisesti kulutusluottojen ehtoihin. Jos sinulla on tällä hetkellä esimerkiksi takanasi pidempi yhtäjaksoinen työsuhde tai tulosi ovat aiempaa paremmat, sinulle voidaan nyt myöntää laina pienemmällä korolla ja edullisemmilla ehdoilla.

Ota Sortter avuksi edullisen kulutusluoton löytämisessä

Lainojen vertailupalvelumme avulla saat helposti selville, onko nykyinenkulutusluottosi sinulle edullinen vai tarjoaako jokin toinen rahoituslaitos paremmat ehdot.

 

Sortterilla lainojen kilpailuttaminen onmaksutonta, joten voit vain hyötyä. Tarjoamme sinulle myösparhaan koron takuun: jos löydät lainan edullisemmin kumppaneiltamme jotain muuta kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle lainojen hintaerotuksen.

 

Kokeile kulutusluottosi kilpailuttamista Sortterin palvelussa vaikka heti!