Paikallisuutiset

Kalajokilaaksossa 50 vuotta sitten: Ylivieskalaisten joulukalkkunat kasvatettiin Niemelänkylän farmilla

Kalajokilaakso uutisoi 11.12.1974, miten ylivieskalaisten joulukalkkunat kasvatetaan Niemelänkylän farmilla.

Jutussa todetaan, että kalkkuna on vielä harvinaisuus suomalaisessa ruokapöydässä. ”Suomessa syödään noin 100 000 kalkkunaa, joista 60 000 jouluna. Joulukinkkuja kansamme napostelee kymmenkertaisesti enemmän. Täällä kotivieskassa syödään vuodessa noin 200-300 kalkkunaa.”

Kuvatekstissä kerrotaan, että valokuvaajan ilmestyminen tarhaan sai nämä arat linnut silmittömän pakokauhun valtaan. Kuva: Pirjo Kunelius

”Ylivieskalaisen kalkkunanälän tyydyttää niemelänkyläläinen kalkkunatarhaaja Elias Nuorala.”

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jutussa kerrotaan, että kalkkunatarhaus on perheen yhteinen harrastus. ”Parhaimpana aikana noita pitkäkauloja on ollut kolmekin sataa. Tällä hetkellä tarhassa kukertelee 90 valkoista kalkkunaa.” Nuorala kertoo, ettei kalkkunankasvatuksella ainakaan vielä rikastuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä